Divan Restaurant i Storgaten: – Tyrkisk kjøkken er i verdensklasse

Gleder seg: Restauratør Osman Batur gleder seg til Storgaten igjen blir fremkommelig og håper enda flere vil besøke restauranten der han serverer mat fra det Osmanske kjøkken. Alle foto: Jan Erik skau

Gleder seg: Restauratør Osman Batur gleder seg til Storgaten igjen blir fremkommelig og håper enda flere vil besøke restauranten der han serverer mat fra det Osmanske kjøkken. Alle foto: Jan Erik skau

Artikkelen er over 2 år gammel

Divan Restaurant er ranket som nummer tre på Tripadvisors oversikt over de beste restaurantene i Fredrikstad, i selskap med Restaurant Slippen og St. Raw.

DEL

– Vi prøver å vise at det tyrkiske kjøkken er mer enn bare kebab og gatekjøkken. Faktisk regnes det tyrkiske kjøkkenet som det tredje beste i verden ved siden av det franske og italienske, sier daglig leder og eier av Divan Tyrkisk Restaurant i Storgaten, Osman Batur.

Han overtok restauranten i begynnelsen av fjoråret og endret menyen fra spansk til tyrkisk.

– Jeg ansatte en ny kokk og servitør og skiftet meny. Jeg har hele tiden gjort små tilpasninger basert på de tilbakemeldinger jeg har fått, forteller Batur.

Servitør og barkeeper

Han jobbet tidligere som servitør og barkeeper på Quality Hotel i Fredrikstad, men da han ble alenefar for sin datter på ti år måtte han se seg om etter ny jobb, mer på dagtid.

Kokken han ansatte er en nær venn, og Batur håper han blir partner en dag.

Gode tilbakemeldinger.: På tripadvisor er restauranten hans ranket som den tredje beste i Fredrikstad.

Gode tilbakemeldinger.: På tripadvisor er restauranten hans ranket som den tredje beste i Fredrikstad.

Divan Fredrikstad AS omsatte for 1.6 millioner kroner i 2016 og hadde et overskudd på rundt 11.000 kroner.

Solid overskudd

– Siste rapport fra regnskapsføreren min viser et overskudd på 110.000 kroner så langt i år. Folk liker oss og vi har fått gode tilbakemeldinger.

– Dette er på tross av at Storgaten har sett ut som Bagdad og vært ufremkommelig store deler av tiden jeg har drevet. Fortauet har vært stengt, og gaten utenfor har væt brukt til lagring av materialer for utbyggingen av naboeiendommen.

– Vi har ikke hatt en eneste drop-in kunde i perioden, sier 32-åringen.

– Jeg må jobbe mer og har mindre betalt, enn da jeg var fast ansatt, sier Osman og legger ikke skjul på at han gleder seg til byggearbeidene blir ferdig og gaten igjen blir fremkommelig for gjestene hans.

Han håper på en dobling av omsetningen.

Fullt i helgene

Fredag og lørdag er de desidert beste dagene på restauranten, da er det nesten fullt, og Oman forteller om kunder som kommer fra Oslo.

Plass til 120 gjester: Restauranten har en lun og koselig atmosfære og strekker seg over to etasjer.

Plass til 120 gjester: Restauranten har en lun og koselig atmosfære og strekker seg over to etasjer.

Selv håper han på sikt å kunne åpne enda en restaurant, i Oslo, men først skal Divan bli skikkelig innarbeidet i Fredrikstad.

Osmansk kjøkken

Restaurantens spesialitet er Osmansk Anatolia, en biffgryterett servert i leirgryte, og man kan velge tyrkisk øl eller vin til maten. Dessuten tilbyr han tyrkisk kaffe og søte desserter.

– Med maten serverer vi salat og enten bulgur eller ris, og ferskt brød skal alltid stå på bordet – som hjemme i Tyrkia. Rettene våre er godt kjent i byen. Vi er ikke dyre, men heller ikke billige, sier restauratøren.

Osman forteller at han har bakgrunn fra restaurant og nattklubb-bransjen i turistbyen Alanya i Tyrkia hvor han er født, men Divan er den første restauranten han driver selv.

– Jeg har lært meg alt selv, og har flinke ansatte. Målet er å forbli blant de beste restaurantene i byen, sier han.

Artikkeltags