FB mener: Dette kan Fredrikstad være stolt av!

Får skryt: Kjøkkensjef Katrine Johannessen (t.v.) og kollega Helen Kristiansen på Solliheimen. Foto: Geir A. Carlsson

Får skryt: Kjøkkensjef Katrine Johannessen (t.v.) og kollega Helen Kristiansen på Solliheimen. Foto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER: Et ordtak sier at vi kan måle kvaliteten på et samfunn ved å se på hvordan det behandler sine svakeste. Og selv om eldre blir stadig mer ressurssterke, havner mange på institusjoner eller blir avhengig av hjelp hjemme når årene røyner på og helsen skranter. Da er god ernæring, i form av sunn mat som er innbydende, helt avgjørende. Underernæring blant våre eldste medmennesker er vanligere enn vi ønsker å tro. Og underernæring har en lang rekke uverdige konsekvenser for den enkelte. Derfor er det veldig hyggelig å lese alle de positive nyhetene Fredriksstad Blad har kunnet bringe de siste dagene om den maten som serveres på sykehjem og i hjemmetjenesten i Fredrikstad kommune.

Vi tør påstå at det finnes en ganske utbredt oppfatning av at maten som lages til eldre på store felleskjøkken ikke holder mål. For Fredrikstads del kan dette heretter rubriseres som en misoppfatning. Våre reportasjer har vist at de eldre bokstavelig talt fetes opp av engasjerte og ærekjære ledere og medarbeidere på kommunale kjøkken. Det er som musikk i ørene når kjøkkensjef Katrine på Solliheimen forteller at hun er opptatt av at maten både skal smake godt, være fargerik og se delikat ut.

Fredrikstad kommunes eldrematsatsing blir også lagt merke til på Stortinget. I forrige uke var Tuva Moflag (Ap) i helse- og omsorgskomitéen på besøk i Fredrikstad. Anledningen er et forslag om en nasjonal ernæringsstrategi for eldre som bor i sykehjem eller mottar hjemmetjenester. Dette forslaget vil nå forhåpentlig være insipirert av Solliheimen-kjøkkensjefens visjon: «Her skal det være hotellfølelse hver dag hele uka».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags