Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen drev prinsessens basseng - som ikke hadde ferdigattest

Artikkelen er over 5 år gammel

Prinsesse Märtha Louise brukte i flere år et svømmebasseng hun fikk bygget på hytta på Hankø – uten at bassenget hadde ferdigattest. Driften ble utført av Fredrikstad kommune.

Over ett tiår er gått siden prinsessen søkte om å få bygge bassenget på Bloksbjerg, landstedet på Hankø som hun arvet av sin farfar, kong Olav. Underveis trakk både byggmesteren og arkitekten seg, og anlegget med bassenget ble ikke formelt ferdigstilt. Likevel begynte prinsessen og hennes familie å bruke det, skriver Dagbladet.

I 2007 inngikk prinsessen en avtale med Fredrikstad kommune, som skulle ta seg av driften. Avtalen ble sagt opp i 2013. Året før sendte den samme kommunen brev med pålegg om byggestans etter at byggmester og arkitekt ikke lenger var med på prosjektet.

En drøy uke før jul 2012, sendte Slottet en søknad om midlertidig driftstillatelse. Til tross for høytiden, ble denne innvilget i løpet av tre uker.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet opplyser til NTB at det var økonomiske årsaker til at et overbygg med dusj ikke ble bygget, og at anlegget dermed ikke fikk ferdigattest.

– Det er gitt en midlertidig brukstillatelse av bassenget i 2013 påvente av at hele anlegget skal ferdigstilles. Denne brukstillatelsen gjelder fortsatt, skriver Hagen i en epost. (©NTB)

Les også: Prinsesse Märtha Louise beholder Bloksberg på Hankø

Kommentarer til denne saken