Emma Hladik jubler for finaleplass i NM for kokkelærlinger

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I kamp med Norges største kokketalenter, har lærlingene Martin Zundert og Emma Hladik fredag klart å kjempe seg til en avgjørende finaleplass i NM.

DEL

- Yeah! Mine to flotte lærlinger går videre til finale! Gratulerer, Emma og Martin, oppdaterte kjøkkensjef Sebastian Engh fra Vertshuset Curtisen på Facebook fredag kveld, skriver Halden Arbeiderblad.

Fra Fabel og Curtisen

Engh er i Stavanger sammen med sine to lærlinger fra Østfold. Emma Hladik jobber til daglig ved restauranten Fabel i Fredrikstad, mens Martin Zundert jobber under Sebastians ledelse ved Curtisen i Halden.

Fredag kveld brynet de seg mot kokkelærlinger fra 20 renommerte restauranter fra hele landet i Norgesmesterskapet. Etter å ha laget en to retters meny med kveite til forrett og svinekam til hovedrett ga dommerne Østfold-paret finaleplass. 14 av de andre lærlingeparene er ute av kampen.

Finale lørdag kveld

I morgen kveld kjemper Østfold-lærlingene mot kokkelærlinger fra landets beste restauranter i Oslo, Stavanger og Tromsø. Sebastian Engh tror undersåttene kan gå helt til topps.

- Ja. Når vi kommer til en finale, så har jeg definitivt troen. Det er veldig sterke lag som er igjen, men alt er mulig hvis vi gjør vårt beste, sier Engh.

"Mystery box"

I finalen i morgen må "Team Østfold" lykkes med en tre retters meny. De vet allerede nå at de skal lage en hovedrett av tre forskjellige råvarer fra okse og en dessert med hvit sjokolade og sitron. I tillegg blir de møtt av noe som er velkjent for seere av det populære TV-programmet "Masterchef", nemlig en "mystery box". I boksen ligger det ingrendienser som de ikke aner hva er. I løpet av kort tid på de komponere en forrett med dem og bruke dem som garnityr til hovedretten.

- Da blir man utfordret i hvor godt man forstår råvarer og kombinasjonen av disse, slår Sebastian Engh fast.

Artikkeltags