Har hatt lederstillinger siden han var ung

Runar Henriksen med sin pc, her hjemme i stua på Bellevue.

Runar Henriksen med sin pc, her hjemme i stua på Bellevue. Foto:

Runar Wilhelm Henriksen har hatt lederstillinger siden han var 26 år. I dag er han direktør for Finansforbundet det største fagforbundet i finansnæringen med over 30 tusen medlemmer og 1300 tillitsvalgte.

DEL

I dag, fredag 13. oktober, fyller Runar 60 år.

Sekretariatet for fagforbundet ligger i Bjørvika i Oslo og har 48 ansatte. 

- Etter en svak fallende oppslutning i medlemstall gjennom mange år, peker nå pilene oppover, sier direktøren, som blant annet har bidratt til å strukturere opp virksomheten gjennom å bygge på samarbeid, motivasjon og trivsel.

- Det enkelte medlem er vårt fokus og mitt ansvar er å lede et høyt kompetent sekretariat som tilrettelegger forholdene for medlemmene på en best mulig måte. Videre skal vi utvikle og ivareta våre tillitsvalgte, sier han, som opplever arbeidet veldig meningsfylt.

Pendler

Runar bor få minutters gange fra Fredrikstad stasjon. - Arbeidsdagen starter når jeg går på sju-toget, eller tidligere om nødvendig. Jeg jobber også hjemover og dermed blir pendlingen effektiv arbeidstid. Den eneste gangen jeg har sovet på toget, havnet jeg i Sarpsborg, smiler han.

  • Les også: Jeg tror det blir sofa for tog i sommer 

Egentlig er han realist. Enebarnet var russ på reallinjen ved Frydenberg vgs. 1976, før han tok bachelor i elektronikk, data og telekommunikasjon ved Østfold Ingeniørhøyskole og fortsatte på Teleskolen i Oslo med teleteknikk og telesystemer.

Etter videre studium i Sveits om avanserte sikkerhetssystemer ble han ansatt i Telenor som avdelingsingeniør i 1979. Tre år senere ble han teknisk sjef i Avansert Elektronikk AS, før han i 1984 ”hoppet over” til forsikringsbransjen som adm. direktør i Gjensidige Fredrikstad.

Bred erfaring

- I 2000 ble jeg konsernsjef i Ajilon Nordic & Baltic, før jeg seks år senere startet i Adecco Nordic & Baltic som nordisk konserndirektør for IT og Engineering & Technical. I perioden 2008-10 var jeg adm. direktør for FFK, før jeg fortsatte som grunder og adm. dir. i Narum Gruppen.  

Han legger til: - På denne måten har jeg fått med meg bred erfaring i ledelse fra ulike bransjer.

Utenom jobb er det familie og venner som betyr mest. Han har de siste 26 årene vært gift med Anne-Mette, fra Varteig. Hun har en lederstilling i Nordea. De har to barn sammen: Sondre og Brage. Han har dessuten to barn fra et tidligere ekteskap: Marianne og Håkon. Fire barnebarn i alderen en måned til 17 år må også nevnes. – Dessuten har vi en veldig god vennekrets, understreker Runar.

Musikk

Musikken er også en stor del av hans liv. Han startet med baryton i Nøkleby skolekorps i 1967. Senere var han vært med i diverse grupper og band, blant annet ungdomskoret ”Tro” og ”Fermate”, som var et av de ledende gospelbandene i Norge. – Vi turnerte landet rundt og spilte for nesten 20 tusen på Skjærgårdsgospel og 10 tusen i Sarons Dal, minnes han.

Runar har bass som hovedinstrument, men spiller også gitar og flygel. Han har også gjennom årene komponert diverse låter, blant annet til flere firmaer. Siden 2014 har han vært med i ”Greatland”, et band med fem personer som har fire-seks konserter i året. – Vi har et repertoar innen jazz og soul og har øvelsesdag på mandager, forteller bassisten.

Hytta på Sjusjøen står også høyt i kurs og brukes mye. – Her får vi muligheter til mye frisk luft og skigåing, både bortover og nedover.

Seiling, sykling (Birken) og squash har han også brukt mye tid på. Og så trener han fast to ganger i uken.

Bor ved sjøen

- Ellers er vi veldig glad i huset vårt her på Bellevue, hvor vi har bodd siden 2013. Her har vi hus og hytte i ett, utsikt mot Gamlebyen, basseng i haven og båt i elva. Her ferierte vi i sommer.

Jubilanten har store kreative evner og er interessert i arkitektur og design. Det særegne huset med lyset som gjennomgang har Anne-Mette og han skisset selv. - Jeg er nysgjerrig av natur og liker å skape. Tydelig og sterk er nok ord som ofte brukes om meg, men jeg er også en følsom person. Det er det nok ikke så mange som ser, legger han til.

60-åringen legger heller ikke skjul på sine anglofile interesser, med engelske biler, fotball, humor osv.

FFK

- Som tidligere direktør i FFK, er det ett spørsmål vi ikke kommer utenom: Hva med FFK?

– Jeg følger med på kampene, men blir ofte lei meg når det ikke går veien og synes tabellsituasjonen er trist lesing. Jeg håper at laget kommer opp så fort som mulig, svarer han diplomatisk.

Åremålsdagen feires lørdag 14. oktober med over 70 gjester i Teglhuset og Gamlebyen gjestgiveri. Antrekket er: James Bond.

Artikkeltags