Ønsker velkommen til fritidsklubb med kino, kafé og kjøkken

Attraktivt. Johannes Kolstad Olsen, Denise Saniei og Ragnhild Ringsrød vil garantert bruke det nye kjøkkenet i fritidsklubben på Østsiden.

Attraktivt. Johannes Kolstad Olsen, Denise Saniei og Ragnhild Ringsrød vil garantert bruke det nye kjøkkenet i fritidsklubben på Østsiden.

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste uke åpner Fredrikstad kommune ny fritidsklubb for ungdom på Østsiden. Kinosal, klipperom, kafé og kjøkken er blant fasilitetene som tilbys brukerne.

DEL

Den nye fritidsklubben ligger i Borgarveien 18, i etasjen over Kiwis lokaler.

 Klubben, som det har tatt to år realisere, er blitt til som følge av et innbyggerinitiativ. 300 mennesker skrev under på et opprop hvor kravet var et nytt tilholdssted for ungdommen på Østsiden.

Innenfor budsjett

Det gamle industrilokalet som klubben holder til i er fullstendig rehabilitert og har nå fått en innredning som er en blanding av nytt og gammelt.

Ungdommene som benytter fritidsklubben får nærmere tusen kvadratmeter å boltre seg på. Her er blant annet egen kinosal, et video- og klipperom med moderne utstyr, kjøkken, kafé og et kreativt «lagerom».

Ifølge Jannike Adam Helland, virksomhetsleder for fritid i Fredrikstad, har det kostet 2,9 millioner kroner å realisere klubben, hvilket er innenfor budsjett.

Åpen fire dager

Fritidsklubben er tilgjengelig for ungdom mellom 13 og 18 år skal være åpen mandag (15-21), onsdag (15-21), fredag (18–23) og søndag (15-21).

– Gjennom innspill fra de unge har vi fått klare meldinger om at de er veldig opptatt av mat. Dette har vi tatt på alvor, her blir det både koselig kafé med ungdomsvennlig mat til lave priser, og et eget ungdomskjøkken der ungdommen selv kan lage mat sammen med venner, forteller Jannike Adam Helland, virksomhetsleder for fritid i Fredrikstad i en pressemelding.

Egen kokk

Det er sågar ansatt en egen kokk som i tillegg til kafédriften vil holde enkle matlagingskurs på ungdomskjøkkenet.

– Vi håper at ungdommen vil ta ungdomskjøkkenet i bruk for fullt. Her kan de gjøre alt fra å spleise på et brød etter skolen til å lage fredagstaco eller søndagsmiddag, sier Helland.

Hun håper at den nye fritidsklubben kan bli et foregangseksempel på hvordan man kan hente ut potensialet som ligger i fritidsklubbene og den arenaen disse representerer.

– Vi ønsker oss ut av kjellerlokalene og vil i stedet etablere oss slik at dagens ungdom opplever tilbudet som attraktivt og aktuelt, Jannike Adam Helland.

Artikkeltags