Gå til sidens hovedinnhold

– Vant med bestevenninnene mine

Artikkelen er over 3 år gammel

Jentene fra Torp gjorde det langt mer spennende enn nødvendig, men ingen viste mer glede i Fredrikstad Cup.

Det ble en stor dag for Torp jenter 16, som stakk av med seieren i sin A-finale etter en thriller av en håndballkamp. Innledningsvis viste jentene kvalitet og så ut til å få en enkel ferd mot finaleseier da torpingene ledet med fire mål på et tidspunkt. Det skulle likevel bli langt mer spennende enn som så.

BILDER:

Bildeserie

Se Bilder fra Fredrikstad Cup Mandag

Vant i ekstraomgangen

For i andreomgang tettes ledelsen inn av motstanderlaget fra Arendal. Med uavgjort etter full tid var det klart for en ekstraomgang. I ekstraomgangen på tre minutter trekker altså Torp fortjent det lengste strået. Sluttresultatet ble 11–10.

– Vi skulle helst ikke gjort det så spennende, men det er morsommere med spennende kamper. Særlig når vi vinner, sier Sandra Mariussen, som oppsummerer kampen på slik.

– Vi har noen dårligere og gode perioder, men så jobber vi helt til siste slutt. Noe som er veldig viktig, mener Mariussen.

– Jeg ble litt bekymret for om det skulle gå da det var uavgjort. Det er dette vi vil. Vinne Fredrikstad cup. Det er jo i Fredrikstad. Det er vår cup, sier Johanna Olsen, som er målvakten på laget.

Solid på keeperplass

Olsen kunne strekke armen i været ved flere anledninger underveis i kampen etter gode redninger, og var en viktig brikke for at laget til slutt stakk av med seieren. Hun var kanskje også den gladeste jenta på hallgulvet mandag ettermiddag etter at seieren var i boks. Hun tok også av under premieseremonien.

– Jeg klarer nesten ikke å snakke. Jeg er bare så glad. Jeg vant med bestevenninnene mine, gliser hun til FB.

– Er dere en sammensveiset gjeng?

– Veldig, konkluderer Olsen og Mariussen i kor.

Flere lokale prestasjoner

Adele Resberg (12) var strålende fornøyd med at laget hennes fra Kråkerøy vant A-finalen. Resberg svarer som en håndballproff i «intervjusonen» etter at laget hennes mottok pokalen som bevis.

– Jeg ble litt nervøs for om vi skulle tape eller vinne. Det var en veldig spennende finale, sier hun.

–  Vi vant med ett mål mot Tindlund. De er ganske gode. Vi har jobbet så hardt for dette og ikke tapt noen kamper, fortsetter hun.

– Er det så viktig å vinne da?

– Det er kjempeviktig å vinne turneringen. Det er sesongens mål. Så da har en noe å glede seg til, sier Resberg fornøyd.

 

Østsiden-damene vant senior A-spillet for damer under Fredrikstad Cup forholdsvis enkelt. Til slutt slo de Nordstrand 15–10. Noe damene var godt fornøyde med selv.

– Vi startet litt famlende, men spiller oss opp i løpet av turneringen, sier Henriette Løvvig (36), som ble kåret til finalens beste spiller.

Omdiskutert dommeravgjørelse

Spenning var det også i J18-finalene, der Fredrikstad ballklubb hadde seiersmuligheter. Der stakk Lillestrøm av med pokalen i siste sekund, til store protester fra Fredrikstad-leiren. Kampen endte 14–13 etter at Fredrikstad Ballklubb nesten klarte en solid snuoperasjon.

– Vi stopper ikke den siste ballen, da går det som det går. Jeg mener det ikke var mål, men det er dommeren som bestemmer. Vi mener sekretriatet blåste av kampen først, men dommeren dømmer mål. Det er litt bittert, sier Tea Malmstrøm.

– Ellers har det gått veldig bra. Veldig moro at det er så mange som er her i hallen og ser på. Det blir mye trøkk og det blir mer intensitet i kampene også, sier Tea Malmstrøm.

Øvrige resultater finner du på Fredrikstad Cup sine hjemmesider.

Kommentarer til denne saken