I dag fyller f-b.no 20 år

Velkommen: Fredriksstad Blad slår på stortromma i forbindelse med 20-årsdagen for f-b.no. I dag kan du besøke våre lokaler og være med på fest på Stortorvet.

Velkommen: Fredriksstad Blad slår på stortromma i forbindelse med 20-årsdagen for f-b.no. I dag kan du besøke våre lokaler og være med på fest på Stortorvet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det skal feires at f-b.no er 20 år i dag.

DEL

Jubileet skal markeres med fest på Stortorvet og åpne dører til Fredriksstad Blads lokaler fra klokken 10.

Fest på Stortorvet fra kl. 15!

Følges av titusenvis

Interesserte er hjertelig velkomne til å komme inn for en prat og en kaffe på 20-årsdagen for f-b.no.

1. april 1996 var nemlig datoen for en ny æra i lokalavisens historie.

I dag har f-b.no 39.000 daglige lesere på pc/nettbrett og 22.000 på mobil.

Disse leser cirka 300.000 sider hver dag. I tillegg følges Fredriksstad Blad av 44.000 personer på Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat.

– En av de beste

– Gratulerer med de 20 første årene, hilser Geir Bakken, daglig leder i FFK og tidligere ansatt i Fredriksstad Blad.

43-åringen har jobbet med f-b.no, blant annet som nettansvarlig fra 2007 til 2009. Nå er han ett av de mest brukte intervjuobjektene på nettsiden, i rollen som FFK-leder.

– Jeg synes at f-b.no er en av Norges beste lokale nettaviser. Men noen ganger glipper det på tempoet. Det er et forbedringspotensial for å få ut hendelsesnyheter som for eksempel trafikkulykker raskere, mener Bakken.

Har droppet papir

Som de aller fleste andre har også hans medievaner endret seg drastisk i løpet av de 20 årene som har gått etter at nettavisene kom. Bakken leser aldri papiraviser lenger

– Jeg, og familien, er storforbrukere av digitale nyheter, forteller han.

– Og jeg er innom f-b.no mange ganger i løpet av en dag. Både fordi jeg er opptatt av og glad i byen, og fordi jeg følger det som skrives om FFK.

Kjapp respons

– Synes du selv det er noen forskjell på å bli eksponert på nett og i papir?

– Ja, digitalt får man umiddelbar tilbakemelding. Nå går det bare et par sekunder fra publisering til vi får høre hva supporterne mener.

Også andre trekker frem rask meningsutveksling som den største forskjellen på papir og nett.

– Som politiker er det veldig bra å få respons på budskapet sitt, mener tidligere ordfører og Frps Eva Kristin Andersen.

Hun har opplevd f-b.no på både godt og vondt. Hun henviser til den mye omtalte gensersaken i 2007, uten å ville kommentere den ytterligere.

Viktigere og viktigere

– Før kunne man jo skrive anonymt i kommentarfeltene. Da kom det en del usaklige, udokumenterte innlegg. Det er blitt veldig bra nå, og det er lettere å delta i diskusjoner.

Andersen foretrekker fortsatt papiraviser i helgene, men leser også f-b.no flere ganger daglig.

– Det er fortsatt viktig for en lokalpolitiker å få forsiden i papirutgaven, men nettet blir bare viktigere og viktigere, konstaterer hun.

Dagens ordfører, Jon-Ivar Nygård, var student da f-b.no og andre nettaviser kom rundt 1995–96. Han husker at den digitale interessen generelt var lav, men syntes selv at nettavisene var spennende.

– Nå vil jeg si at digitaliseringen har vært demokratiserende. Man kan spre nyheter og delta i debatter på en helt annen måte enn før, sier Nygård som er stadig innom f-b.no.

Emma Johannessen Østvik (18) tilhører generasjonen som tar inn nyhetsbildet via sosiale medier. Der deles artikler fra for eksempel f-b.no.

For fire uker siden ble hun selv intervjuet av Fredriksstad Blad. I etterkant reagerte 18-åringen på hvordan artikkelen ble frontet på f-b.no.

– Nettet gir et sterkere inntrykk, fordi man kanskje bare ser overskriften og bildet. Hvis man leser selve artikkelen, ser man ofte at innholdet er noe annet, bemerker hun.

– Men det er mye informativt og fint å lese på f-b.no, som kultur og politikk. Og ofte handler det om mennesker jeg vet hvem er, avslutter Emma Johannessen Østvik.

Artikkeltags