Da det ble klart at nazizstene i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) skulle marsjere under parolen "knus homolobbyen" i Fredrikstad lørdag 29. juli, ble det raskt planlagt en storstilt motdemonstrasjon i byen. Fredriksstad Blad var enige med politiet i at DNM skulle få lov til å bruke ytringsfriheten sin på denne måten, men vi er rykende uenige i parolen og alt det andre nazistene står for. Derfor tok vi initiativ til å lage en motdemonstrasjonsplakat med budskapet "Alt er LOVE i Fredrikstad". Slagordet er velvillig utlånt av NRK-serien Skam.

Plakaten skulle gis ut som innstikk i papiravisen dagen før nazimarsjen, og i tillegg skulle vi trykke opp 2000 plakater til å dele ut i motdemonstrasjonen.

I ettertid har det imidlertid skjedd mye, og for å gjøre en lang historie kort; både "knus homolobbyen"-marsjen og motdemonstrasjonen - som senere ble endret til en fredsmarkering - i Fredrikstad 29. juli er nå avlyst. I mellomtiden hadde plakaten vår rukket å bli ferdig tegnet og trykket.

Plakaten, som er utgitt med støtte fra Fredrikstad-firmaet Smart Energi, vil fortsatt bli distribuert til papirabonnentene 28. juli. De 2000 ekstraplakatene ligger i vår ekspedisjon på Stortorvet, og alle lesere er velkommen innom for å hente seg en eller to plakater.

Vi oppfordrer også butikker, restuaranter og utesteder i Fredrikstad til å hente seg plakater for å henge opp i lokalene. Budskapet passer bra i landets mest attraktive by!

PS! Ekspedisjonen vår på Stortorvet er åpen alle hverdager fra klokken 10 til 13. Velkommen!