Gå til sidens hovedinnhold

Sara (19) fra Fredrikstad leder i kampen om å bli Norges Miss Universe

Artikkelen er over 5 år gammel

Drømmen om å delta i den internasjonale Miss Universe-finalen er nærmere enn hva Sara Hassing (19) våget å tro på da hun meldte seg på konkurransen for et halvt år siden.

Fredrikstad-jenta har nemlig flest poeng av jentene som er med i konkurransen. Akkurat det hadde hun ikke trodd på forhånd.

– Jeg meldte meg på for å gå lengst mulig, men jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg hadde en mulighet, sier den 19 år gamle studenten ved Norges idrettshøgskole.

Tør ikke tro på seier

19-åringen presiserer imidlertid at er langt igjen til å vinne selve konkurransen.

– Etter hvert kommer det en jury inn i tillegg til poengene som skal være med å avgjøre hvem som vinner. Jeg tør fortsatt ikke helt å tro på at jeg kan vinne, men jeg har i hvert fall kommet lenger enn jeg hadde trodd på forhånd, sier hun.

Da FB intervjuet Hassing om konkurransen i november i fjor, fortalte hun at noe av grunnen til at hun meldte seg på var å bevise for folk at deltakere i konkurransen er oppgående og vanlige jenter.– Det har jeg hatt et stort fokus på når jeg har blogget og uttalt meg om konkurransen. For meg er det viktig å vise at vi slettes ikke er blonde og dumme, men helt vanlige og oppegående jenter. Konkurransen handler om langt mer enn å se bra ut. Vi skal gjennomføre en rekke oppgaver som å skrive blogg, skaffe PR og jobbe frivillig, sier hun.

Hassing har også tidligere skrevet en kronikk i Fredriksstad Blad der hun la vekt på at skjønnhetskonkurransen ikke bare handler om å se bra ut på utsiden.

Vil gjøre som Mona Grudt

Den norske finalen avgjøres i juni, mens den internasjonale finalen går av stabelen først senere på året. Den eneste gangen Norge vant den internasjonale finalen var da Mona Grudt vant i 1990.

– Det hadde jo vært morsomt å gjentatt den bedriften, ler Hassing.

Les også

«Man kan ikke ha et vinnende vesen med mindre man er 168 cm og slank»

 

Kommentarer til denne saken