– Vi forholder oss til den beredskapen vi har ut fra de utfordringene vi har her i Østfold, sier operasjonsleder Lars Stenrød i politiet.

– Hvilken betydning har det for dere at demonstrasjonen ble flyttet til Kristiansand?

Det er ingenting som tyder på at DNM kommer hit nå. Men vi opprettholder beredskapen utover ettermiddagen og kvelden, sier Stenrød.

 

LES OGSÅ: 18 pågrepet på grensen – mistenker høyreekstremisme

I en pressemelding fra Agder politidistrikt sier fungerende stabssjef Bård Austad at de var tilstede og hadde kontroll under markeringen i Kristiansand sentrum.

– Bortsett fra et par bortvisninger ble det ikke funnet nødvendig å gripe ytterligere inn fra politiets side. Denne markeringen var ikke til fare for mennesker eller trafikk, og gikk i sin helhet rolig for seg, sier Austad i pressemeldingen.

Både norske og svenske nynazister

«Systemets forsøk på hindre Den nordiske motstandsbevegelsens kamp mot den subversive og folkefiendtlige homolobbyen er selvsagt nytteløst.» Det skriver nettstedet frihetskamp.net lørdag formiddag.

Politiet opplyser at det var 60-70 demonstranter på markeringen.

Ifølge talsmann for Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM), Haakon Forwald, ønsket de ikke å lage bråk, men å få frem sitt budskap.

– Parolen vår er knus homolobbyen og budskapet er å belyse problematikken rundt homolobbyen og dens destruktive innflytelse på vårt folk, sa Forwald til TV 2 lørdag formiddag.

Deler ut flyveblader

Under tittelen «Akkurat nå: Demonstrasjon i Kristiansand» skriver nettstedet Frihetskamp at DNM har flyttet demonstrasjonen til Kristiansand etter at politiet trakk tillatelsen i Fredrikstad.

Ifølge nettstedet var nazistene på plass i byens handlegate klokka 12 lørdag.

I en oppdatering 12.17 skriver nettstedet at: «aktivistene skal ha blitt fotfulgt av politiet allerede fra samlingsplassen til demonstrasjonen. Stemningen så langt skal være rolig og aktivistene fortsetter å dele ut flyveblader.»

Fra Norge, Sverige og Finland

I pressemeldingen skriver Agder politidistrikt at de lot gruppen avholde markerignen i en begrenset periode, basert på en helhetsvurdering. Markeringen ble avsluttet kloke etter klokken 13.

– Markeringen bestod av 60- 70 demonstranter, hvor de alle fleste var tilreisende fra Sverige, Finland og andre steder i Norge, sier Austad.

De fulgte opp med ID-kontroll av samtlige demostranter etter markeringen.