Slår et golfslag for rusmisbrukere

Står bak. Artisten og låtskriveren Stian Soli er initiativtageren til veldedighetsturneringen på Kong Frederik II Golfbane på Byens marker.

Står bak. Artisten og låtskriveren Stian Soli er initiativtageren til veldedighetsturneringen på Kong Frederik II Golfbane på Byens marker. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag 18. august inviterer artisten og låtskriveren Stian Soli til veldedighetsturnering i golf på kong Frederik II Golfbane på Byens marker.

DEL

Turneringen arrangeres i samarbeid med Blå Kors-stiftelsen i Fredrikstad og Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Sterke historier

– Dette blir en litt annerledes turnering hvor inntektene i sin helhet går til et prosjekt jeg har kalt «Historier fra gata», forteller Stian Soli.

– Det må du forklare nærmere?

- «Historier fra gata» skal bli et album hvor tekstene baserer seg på samtaler jeg har hatt med rusmisbrukere i distriktet. Det er nakent og brutalt, men dønn ærlig. Jeg ønsker rett og slett å gi rusmisbrukeren en stemme, fortelle om levd liv uten legge noe til eller trekke fra, sier han, og legger til: 

 – Jo tettere jeg kommer på mennesker i sårbare livssituasjoner, jo mer vil jeg fortelle historien og være stemmen deres. Jeg er langt fra noen storfisk, og jeg overvurderer ikke min egen rolle, men kanskje jeg kan gjøre noe. Jeg må gjøre noe.

Jobber med rusmisbrukere

Inntektene fra platen skal brukes til aktiviteter for rusmisbrukerne. Samtidig jobbes det med planer om en tv-serie i regi av filmselskapet Aprilfilm.

Stian Soli har de siste to årene vært frivillig medarbeider for Blå Kors. På den måten har han kommet i kontakt med mange mennesker som har sterke historier å fortelle.

– Vi kommer til å spille inn første del av albumet i løpet av høsten, men vi har ingen eksakt tid for utgivelse ennå, sier han.

Mer enn bare golf

Golfturneringen på Byens marker er åpen for alle, også for dem som ikke golfer til vanlig.

I tillegg til selve turneringen blir det sideeventer, servering på banen, grillbuffé/middag etter runden, livemusikk og premieutdeling.

– Vi har et premiebord som nok et verdt 50.000 kroner, sier Soli som håper det blir folksomt på og utenfor golfbanen.

Turneringen starter klokken 14.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken