Mandag kveld var det duket for premièrefest for den nye NRK-serien «VGS», med Fredrikstad-skuespillerne Ella Lockert, Oliver Jørns Baltzersen og Fabian Robinsson-Stavem.

Festen ble holdt på Brød & Sirkus i Oslo, og på plass var flere kjente artister, skuespillere og kjendiser som Ramón, David Mokel, Leah Isadora Behn og Herman Tømmeraas.

Vil kjenne seg igjen

«VGS» er en serie som bygger videre på en annen NRK-serie, kalt «Klassen».

– Forskjellen mellom disse to seriene er at karakterene er blitt mer voksne. Temaene er ting som russetiden, og det baserer seg mer på realiteten på skolen, sier Tale Torp Torjussen til Fredriksstad Blad.

Hun har en av hovedrollene i serien.

Torjussen mener de fleste elever på videregående vil kunne relatere seg til karakterene i serien.

– En trygghet å ha hverandre

– Serien får veldig fint frem hvordan det er å være ungdom, og hvilke utfordringer man møter på. Så bare gled dere til å se, sier Fredrikstad-artist Ella Lockert.

Skuespillertrioen fra Fredrikstad sto sammen på rød løper.

– Vi er absolutt blitt en liten gjeng, en liten familie man stoler på, sier Lockert.

– Litt småflaut

De er enige om at det er en trygghet at de har hverandre på settet. De tre skuespillerne er usikre på om de kan relatere seg så mye til karakterene de spiller.

– Litt småflaut å si, men karakteren min er jo veldig hyper og frempå. Jeg har kanskje noen trekk, men jeg håper ikke det er så mange, sier Baltzersen mens han ler.

– Jo da, de er litt like, bryter Lockert inn.

Baltzersen hadde på seg snekkerbukse på audition, etter morens anbefalinger. Det var visstnok snekkerbuksene som skilte ham ut – og sikret ham rollen.

– I dag var ikke mamma hjemme, så jeg fikk bestemme selv. Om det er bra eller dårlig, vet ikke jeg, sier han med et stort smil.

Ella sang på festen

Premièrefesten skulle begynne med at Lockert fremførte to av sine nyeste sanger. Blant annet «Fake a smile».

Lockert var litt nervøs for å opptre foran alle gjestene, men hun gledet seg til å vise publikum i salen at hun ikke bare driver med skuespill.

Lockert gledet seg spesielt for å opptre foran Ramón .

– Han skriver så fint og er forbildet mitt, sier Lockert til Fredriksstad Blad.

Flyttet til Oslo

Lockert har nylig flyttet fra Fredrikstad til Oslo for å gå på en musikkskole. Hun er tydelig på at musikk er det hun ønsker å satse på, selv om hun nå har prøvd seg som skuespiller.

«VGS» tar for seg temaet russetiden. Lockert mener det er mye som er dumt med den, med tanke på utenforskap, men samtidig gleder hun seg og har som plan å kose seg når det er hennes tur.

Leah Isadora er hemmelighetsfull

For å se noen av sine venner i serien, var også Leah Isadora Behn (17) på premièren. Hun kjenner Torjussen ganske godt og gleder seg til å se hvordan serien blir.

Hun er også som alle andre tydelig på at hun synes det er bra at temaet utestenging kommer frem.

Behn er snart russ.

– Hva tenker du om russetiden?

– Jeg har gjort meg noen tanker om denne perioden, smiler hun lurt.

Men Behn er usikker på hvor mye hun kan fortelle.

Herman Dahl: – Hadde en fin gjeng

På plass på rød løper var også Herman Dahl. Han gledet seg til å se den nye serien og mente dette kanskje kunne bli den nye «Skam».

Han synes det er bra at det kommer en serie som tar for seg temaet utenforskap i russetiden. Han var russ i koronaåret 2020.

– Jeg var ikke på buss, men vi var en fin gjeng – som jeg fortsatt har kontakt med i dag.