Norges Gymnastikk- og Turnforbund og Hammer turn på Lørenskog arrangerte nasjonal konkurranse og oppvisning i paraturn i helgen.

Fredrikstad turnforening var på plass med gruppen "Stjerneakrobater". Det ble en lang og innholdsrik dag som startet med felles busstur innover på morgenen. Og de lokale turnerne startet hele konkurransen med et flott åpningsshow. Til slutt var det premieutdeling med pokaler, og dagen ble avsluttet med bankett.

– Vi er så stolte av både turnerne og våre dyktige instruktører som bistår, sier Vivi Ann Evensen i Fredrikstad turnforening.

Tema for oppvisningen var miljø, og turnerne er miljøagenter i kampen mot søppel. Dette er et tema turnforeningen har jobbet med gjennom høsten, og det vil også være tema for juleshowet.

"Stjerneakrobater" består av sju turnere, og er foreningens gruppe for barn og ungdom med Downs syndrom. Hovedfokus er aktivitetsglede og mestring, og det jobbes med både motorikk, akrobatikk og enkle turnelementer. Turnerne er fra 12 til 18 år gamle, og trener fast hver uke.

Gruppen bli ledet av Hilde Solgaard som er hovedtrener og fagansvarlig.