Dette skjer av sportsaktiviteter i høstferien

LEDER HÅNDBALLSKOLE: FBKs profilerte trener Christer Karlsson skal lede håndballskolen i høstferien. Foto: Geir A. Carlsson

LEDER HÅNDBALLSKOLE: FBKs profilerte trener Christer Karlsson skal lede håndballskolen i høstferien. Foto: Geir A. Carlsson

Det er mange tilbud til byens skoleelever av sportsaktiviteter i høstferien.

DEL

Blant annet turn, fotball og håndball er det muligheter til å bedrive for de håpefulle i høstferien.

Turn på programmet

Mandag til fredag fra kl. 08.00 til kl. 16.00 håper daglig leder i Fredrikstad Turnforening, Vivi Ann Evensen at mange skolebarn fra 1. til 7. klassetrinn tar turen til Turnhallen.

– Vi testet det ut dette i mindre forhold i fjor, og tar nå sats for at mange vil delta. Foruten ulike tilbud i Turnhallen vil det også blir uteaktiviteter i Kirkeparken, på Isegran, Gamlebyen og i Bamseløypa som mange barn kjenner til fra før, opplyser Evensen. Gjennom økonomiske bidrag fra Sparbankstiftelsen DNB har turnforeningen fått oppgradert utstyret, slik at det ikke skal være problemer med å sysselsette de håpefulle gjennom høstferien. Det vil bli servert frokost, lunsj og et fruktmåltid hver dag.

FFK og KIL med tilbud

FFK arrangerer også denne høstferien fotballskole på Fredrikstad Stadion, hvor det vil være aktivitet hver dag med kvalifiserte trenere. Ifølge daglig leder Joacim Heier er det påmeldt omkring 60. I sommerferien var det nærmere 200 håpefulle mer, men denne gangen er det ulike andre tilbud som også trekker barna til seg.

Blant annet Kråkerøy IL sin «Player Camp» for spillere i alderen 9 til 13 år. Nok en gang samarbeider de med Ajax – klubben som er kjent for å avle frem talenter. Også her er det 60 påmeldte. Trenerne fra Ajax som vil representere under den såkalte campen er: Eddie Van Schaick (Ajax Youth Academy Consultant). Arnold Mühren (Ajax Youth Academy, eks. Ajax, Ipswich og Manchester United). 66-åringen var i sin tid en av få spillere som vant de tre store cupene i Europa, Serievinnercupen, Cupvinnercupen og UEFA-cupen Owe Salvesen (Norsk Ajax representant).

Råde IL er en annen lokale klubb som starter opp sin fotballskole, hvor det også skal være solid med deltagere.

Populær håndballskole

I Kongstenhallen arrangerer byens eliteserieklubb på håndballskolen, FBK håndballskole.

– Ettersom håndballskolen er innenfor en begrenset aldersgruppe (født 2003 til 2007), så er det hyggelig at det er så stor pågang, konstaterer Christer Karlsson. Campen begynner tirsdag den 2. oktober i Kongstenhallen og avsluttes den 4. oktober. Deltagerne får også muligheten til å følge FBKs 4. rundekamp mot Aker den 3. oktober.

Artikkeltags