Fredrikstad Tennisklubb arrangerer sin første Grand Prix

GLEDER SEG: Jonathan Dalnoki gleder seg til å være spillende turneringsleder i Grand Prix til helgen. FOTO: Maria Dahl Skogen (arkiv) Bildetekst

GLEDER SEG: Jonathan Dalnoki gleder seg til å være spillende turneringsleder i Grand Prix til helgen. FOTO: Maria Dahl Skogen (arkiv) Bildetekst

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra torsdag til søndag går Grand Prix Fredrikstad Open av stabelen på Wiesebanen i Bydalen. Inngangen er gratis for publikum, og turneringsleder Jonathan Dalnoki frir samtidig til sponsorer.

DEL

Dette er den første Grand Prix-turneringen tennisklubben arrangerer i sin 90 år gamle historie, og turneringsleder Jonathan Dalnoki gleder seg stort.

– Det blir veldig morsomt, og det var faktisk helt tilfeldig at turneringen sammenfalt med 90-årsjubileet. Det var noe vi ikke klar over før i ettertid, humrer Dalnoki etter nok en tennisøkt tirsdag formiddag.

Dalnoki, som selv er en meget habil spiller (rundt nummer 20 på rankingen i Norge), skal selvsagt delta i turneringen selv – men er også turneringsleder.

– Det er ikke så vanlig at man hører om spillende turneringsledere, men det skal nok gå bra, ler Dalnoki.

Frir til sponsorer

En Grand Prix-turnering i tennis er de turneringene i Norge hvor man deler ut mest rankingpoeng for seier og gode plasseringer, sett bort fra Norgesmesterskapet. I tillegg er det et krav om premiepenger i Grand Prix.

– I utendørsturneringer er det et minstekrav om 15000 kroner i premiepenger. Samtidig finnes det ulike typer «grader» av Grand Prix, og i Grand Prix klasse 1 så er premiepengene på 25000 kr. Det var dette vi ønsket oss i år, men vi har dessverre ikke noen hovedsponsor ennå, så dersom noen bedrifter leser dette og ønsker å sole seg i tennisglansen – ta kontakt, oppfordrer Dalnoki.

– Derfor ligger vi an til 20000 kroner i premiepenger per nå, og dersom vi ikke lykkes med 25000 kroners-kravet i år, så satser vi inn mot det neste år, legger primus motoren til.

Grand Prix Fredrikstad Open, DIREKTE

Stor interesse

Til tross for at dette er tennisklubbens første store, nasjonale turnering, har interessen på ingen måte latt vente på seg. Faktisk har det gått over all forventning.

– Vi har rett i underkant av 40 påmeldinger, noe vi regner som veldig bra – spesielt med tanke på at dette er en ny turnering og ikke noe det er tradisjon for i Fredrikstad. Eksempelvis kan jeg nevne at Moss/Larkollen Grand Prix gikk av stabelen forrige uke, og der var det rundt 15 påmeldinger. Vi ligger altså an til over dobbelt så mange her i Fredrikstad, og turneringen i Moss har pågått over flere år, påpeker Dalnoki.

Godt nivå

Av dem som kommer til Wiesebanen mellom torsdag og søndag, er det flere utøvere som holder et meget godt nivå.

– I herreklassen er det fem påmeldte som alle ligger på topp 25 av rankede tennisspillere i Norge. I tillegg er Ine Pedersen er påmeldt i dameklassen, og ligger rundt plass nummer 20 på rankingen. Det blir med andre ord et høyt nivå på tennisen på Wiesebanen, lover Dalnoki.

Han håper samtidig at publikum kjenner sin besøkelsestid og tar turen.

– Det er gratis inngang, og jo flere som kommer en tur og ser på, jo gøyere er det for oss. Spesielt hovedturneringen som spilles lørdag og søndag tror jeg virkelig blir seerverdig, avslutter Dalnoki.

NB: Finalene på søndag sendes direkte på fbtv.no Henrik Norvald vil være vår kommentator, og sendingen er åpen for alle!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags