Gå til sidens hovedinnhold

Byutviklingen i Fredrikstad vekker gjengklang – nå kommer kommunalministeren for å lære mer

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag skal kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner på byvandring i Fredrikstad sentrum.

Målet med besøket er at ministeren og hans kolleger skal få se nærmere på byutviklingen som har skjedd i sentrum de siste årene.

Fredrikstad som case

– Vi mottok en veldig hyggelig henvendelse fra Statministerens kontor onsdag denne uken, forteller sentrumsleder Stine Ferguson.

– Den gikk ut på at kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, sammen med sine kolleger, ønsker å høre mer om vårt arbeid med byutvikling i Fredrikstad sentrum. Regjeringen er i ferd med å ferdigstille en rapport om bærekraftige byer, og vurderer å bruke Fredrikstad som et case i denne rapporten.

Sanner kommer på besøk allerede tirsdag, og det er satt av to og en halv time til foredrag og befaring i byen.

 

City-kvartalet og Værste

Dagen starter med at daglig leder i Fredrikstad Næringsforening, Kjell Arne Græsdal, skal fortelle de besøkende om etableringen av ny næringsorganisasjon, samarbeidet med kommunen og satsingen næringsforeningen har hatt på urbanitet. Ferguson skal selv fortelle om det praktiske rundt driften av et bysentrum. Deretter bærer turen til City-kvartalet for en befaring, før det blir lunsj på den nyåpnede City Bar og Spiseri.

Etter mat vil turen gå til Værste.

– Vi rekker dessverre ikke en lenger befaring på Værstesiden, men vi konsentrerer oss om området rundt rett over gangbrua. Først får vi høre Sigbjørn Moe fra Værste AS fortelle om byutviklingsprosjektene som inneholder boliger, kontorer, og handel, før vi går tilbake over elva, forteller Ferguson.

Formiddagen avsluttes på Litteraturhuset der blant andre Sander Grundvig skal holde et foredrag om hvordan man skal få et eksisterende bysentrum til å fungere best mulig.

Kommentarer til denne saken