Gå til sidens hovedinnhold

Sci-Fi-stemning på kinoen i helgen

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag sparkes Fredrikstad Sci-Fi Festival i gang for tredje året på rad. Kinosjefen er klar for både døgnåpen kino, gaming og cosplay.

Fredrikstad Sci-Fi Festival har vokst seg større og større de seneste årene, og kinosjef Jørgen Søderberg Jansen er sikker på at helgens arrangement inspirerer til enda mer engasjement.

– Det skjer veldig mye gøy her på kinoen i helgen. Ved siden av å arrangere Sci-Fi Festival, skal det vises filmer døgnet rundt hele helgen, noe som jeg tror gjør oss til Norges eneste døgnåpne festival, humrer Jansen.

LAN hele helgen

Sjef for LAN under festivalen, Dan Ove Brest, er godt fornøyd med forhåndspåmeldingen, men forteller at det fremdeles er mulig å kjøpe LAN-pass selv etter at festivalen sparkes i gang på fredag.

– For dem som ikke fikk muligheten til å være på The Gathering i Vikingskipet forrige uke, eller bare ønsker å spille enda mer, blir dette en helg du ikke vil gå glipp av.

Cosplay

Under festivalen får også såkalt Cosplay en sentral plassering. På lørdag kan man få med seg et Cosplay-foredrag om lærarbeid i kostymesammenheng, før det avholdes en konkurranse hvor diverse deltagere viser seg frem som forskjellige spill- og filmkarakterer i selvlagde kostymer.

– Cosplay er et relativt nytt fenomen i Norge, men har allerede fått en utrolig stor tilhengerskare. Jeg håper og tror at dette arrangementet kommer til å dra mye folk, forteller kinosjefen.

  • Les også: Se bilder fra Sci-Fi Festival 2016 

I salene foregår det også konsoll-gaming på kinolerretet, med muligheter for å både spille selv og heie frem vinnere. Jansen understreket at man ikke nødvendigvis må ha fullt PC-utstyr hvis man ønsker å game, men at det også er mulig å kun ta med konsoller som PlayStation og Xbox.

– Det skjer veldig mye gøy på kinoen denne helgen, så jeg håper både barn, ungdommer og foreldre tar turen innom, sier festivalsjef Mette Durban Andreassen.

Ved siden av LAN og Cosplay, blir det også mulighet til å kjøpe diverse samleobjekter, gadgets og tegneserier i foajeen. En egen brettspillavdeling settes dessuten opp i et stort telt bak selve kinoen, mens kinokiosken holder åpent døgnet rundt helt til festivalen er ferdig søndag kveld.

Retro Gaming

For dem som fascineres av de første spillkonsollene som kom på markedet, foregår det retro gaming både på lørdag og søndag.

Star Wars i klokketårnet Les også: Her er melodiforslagene i klokketårnet 

Fredrikstads befolkning stemte frem «Star Wars Theme Song» som jubileumsmelodi i klokketårnet, noe som også markerer åpningen av årets Sci-Fi Festival fredag kveld.

– Fredrikstad er en by i stadig vekst, og det er gøy at vi klarer å skape så stort engasjement her – slik at barn og unge slipper å dra til Oslo for denne typen arrangementer, legger driftsleder ved Fredrikstad kino, Cato Rosseland til.

På lørdag kommer dessuten Jeremy Bulloch (Boba Fett), og på søndag tar Norges største Youtubere, «Prebz & Dennis» turen innom Fredrikstad Sci-Fi Festival.

  • Kalender – Fredrikstad Sci-Fi Festival 

Kommentarer til denne saken