Bestill FB+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

– Det aller morsomste er å se på kartet og finne postene i skogen, forteller Andreas Veberg (6) og Alvin Rykkje Gudmundstuen (7) idet påskepostjaktens første stempel er i boks. Andreas har prøvd seg på orientering tidligere, men for Alvin er dette første gang.

Skattejakt

Deltagerne kunne registrere seg for jakten enten ved Trollstua barnehage på Veum eller ved Rolvsøyhallen. Utstyrt med hvert sitt kart hvor fem poster var avmerket la 150 barn med familier ut på tur mot Skihytta. Her vanket det premier i form av kjærlighet på pinne og diplomer til alle barn.

– En påskepostjakt blir som en skattejakt i skogen for barna og for mange er nok dette mye mer spennende enn å bare gå på tur, sier Camilla Imrik som tok imot alle spente barn ved Trollstua barnehage.

– Fin tradisjon

– Vi var spent på om værgudene ville være på vår side i dag, men det viser seg at folk er sporty og trosser grått vær og våte stier.

– Dette har blitt en fin tradisjon i familien som vi prøver å få med oss hvert år, forteller Karianne Veberg.

For tredje året på rad stilte hun og resten av familien til start på påskepostjakten i Fredrikstad-marka 2. påskedag. Og det var en ivrig gjeng som løp av gårde for å finne første post.

Første post skjulte seg i et stikryss ved enden av et jorde, og gleden var stor blant barna når den oransje og hvite posten dukket opp hengende på et lite tre oppe i skogen.

– Der! Jeg ser den! hørtes fra glade barnestemmer idet de små føttene i gummistøvler plasket av gårde i sølepyttene for å sikre stempel på kartet.

Se bildeserie fra påskepostjakten (FB Pluss):