Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad-kvinne skal lede statlig utvalg

Artikkelen er over 2 år gammel

Forsvarsdepartementet vil finne ut hvordan Forsvaret kan bedre rekrutteringen og kompetanseutviklingen. Oppdraget er gitt til et utvalg ledet av Berit Svendsen fra Fredrikstad.

Utvalget skal se på hvordan Forsvaret kan «videreutvikle evnen til å rekruttere de beste og utvikle, bruke og avvikle kompetanse», skriver departementet i en pressemelding. Berit Svendsen, tidligere Telenor-topp og nå direktør for internasjonal virksomhet i betalingsselskapet Vipps, skal lede utvalget, som har medlemmer fra privat og offentlig sektor og fra Forsvaret.

Bakgrunnen for å se på rekruttering og kompetanse i Forsvaret er et endret trusselbilde og høyere krav til reaksjonsevne, tilgjengelighet og utholdenhet.

– Arbeidslivet endrer seg raskt og stiller økende krav til kompetanse. Demografi og teknologisk utvikling vil påvirke rekrutteringen av personell og kompetanse i årene som kommer. Dette må vi ta høyde for i utviklingen av Forsvaret, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Noe av målet med utvalget er å lære av privat næringsliv og andre statlige virksomheter.

– Utvalget har fått i oppgave å foreslå tiltak til hvordan Forsvaret kan samarbeide med sivile bedrifter for sikre tilgang på nødvendig kompetanse, sier forsvarsministeren.

Rapporten fra arbeidet skal etter planen overleveres departementet til våren.

(©NTB)

Les også

Louise lader opp til historisk NATO-innsats

Kommentarer til denne saken