Smykker som peker på det verdiløse

Smykkende utfordringer: Disse fem kvinnene i Arkivet vil utfordre deg med smykkene sine. Fra venstre: Putte H. Dal, Hilde Dramstad, Elsie-Ann Hochlin, Camilla Luihn og Heidi Sand

Smykkende utfordringer: Disse fem kvinnene i Arkivet vil utfordre deg med smykkene sine. Fra venstre: Putte H. Dal, Hilde Dramstad, Elsie-Ann Hochlin, Camilla Luihn og Heidi Sand Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem kvinner har gått sammen om smykkeutstillingen «Verdiløs» i Fredrikstad Kunstforening. Hvis du tenker på halssmykke, øredobb eller armbånd i det vanlige formatet, så må du tenke helt annerledes. Gruppen Arkivet er på plass med sine budskap.

DEL

Salgsutstillingen i Fergestedsveien 5 starter 28. januar og varer til 19. februar. De fem kvinnene Putte H. Dal, Hilde Dramstad, Elsie-Ann Hochlin, Camilla Luihn og Heidi Sand har valgt hver sitt uttrykk for å få frem budskapet, eller utfordre deg og dine tanker. De vil gjerne at smykket kan starte en dialog, for det er neppe alle som kommer gående med Aleppo-kartet på brystet.

Og med betegnelsen verdiløs, så kan det brukes overført i langt flere betydninger enn du aner. For hva er verdiløst, for hvem?

Gruppen har også valgt en montering i utstillingslokalet som er artig. Sponplatene er malt med gullmaling for å gi deg enda litt til å tenke på rundt begrepet verdier.

Kunstnergruppen har eksistert siden 2015, og kvinnene har både vært i Molde, Kunstbanken på Hamar, Hå gamle prestegård og i München. I 2017 blir det Fredrikstad og Kraft, Bergen.

– Gruppen velger tema, og vi blir enige om hvordan vi kan angripe det. Hvert år byttes det tema. Vi uttrykker oss ikke likt, og det er både dagsaktuelt og en dose politikk i smykkene vi lager. Blant annet kan du finne 100 små brosjer med samme tema; barneøyne fra Aleppo. Men du kan også se spennende bruk av edelt metall. La oss ikke røpe mer.

Artikkeltags