Gå til sidens hovedinnhold

Har all grunn til å glise: Her mottar Byfergene og fergeførerne Plankebærer-prisen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette er skikkelig kult, og jeg tror det er første gang det er en «ting» som får prisen. Men bak båtene og ikonet er det mennesker og gode beslutninger, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Tirsdag kveld var det duket for høytidelig markering av Fredrikstad-prisen Plankebærer'n 2017 på Fredrikstad Bryggeri, som denne gang gikk til de mye omtalte og meget populære Byfergene.

Se oversikt over tidligere prisvinnere lenger ned i saken!

Allerede i mars ble det klart at den lokale prisen gikk til fergene. Prisen, som deles ut for 22. gang, tildeles noen eller noe som har gitt byen stor oppmerksomhet på en positiv måte i året som har gått.

– Vi setter stor pris på denne lokale prisen. Det er nesten en større bragd å bli anerkjent i egen by enn å få priser fra utsiden, sier ordfører Nygård, som var med på den tradisjonelle overrekkelsen av prisen tirsdag kveld.

– Byferga har vært med på å sette Fredrikstad på kartet, sier Dag Solheim, som er med å dele ut prisen.

I begrunnelsen trekkes det blant annet frem at Byfergene spilte en viktig rolle da byen i mai i fjor ble kåret til Norges mest attraktive by.

 

– Vi tror fergene hadde mye å si for prisen, og dem som fant på at dette skulle være gratis er genier, sa Solheim til FB da vinneren ble kjent.

I 2013 økte antall reisende med fergene med i underkant av en halv million. I 2014 og 2015 var det drøye 900.000 reisende, og 1,24 millioner i 2016. Tallene for 2017 viser over 1,3 millioner påstigninger.

– Det er kult at Byfergene får denne prisen, og jeg tror det er første gang det er en «ting» som vinner. Men bak båtene og ikonet Byfergene er det mennesker og gode beslutninger. Jeg må trekke frem fergeførerne og alle de menneskene i kommunen som har vært med på å utvikle tilbudet, sier Nygård.  

Han roser initiativet og mener det er prisverdig at vi har en forening som bruker krefter på utmerkelser som dette.

Det er Fredrikstad bryggeriets Venner i samarbeid med Hansa Borg Bryggerier som deler ut prisen. Den første som mottok prisen i 1996 var Egil «Drillo» Olsen.

I 2016 var det «Anno» som ble hedret med pris.

Bildeserie

Plankebærere 2019-1996

– Det er mange priser og mye ros fra alle kanter i disse tider. Kan vi forvente like stort prisdryss og oppmerksomhet i fremtiden?

– Det er vanskelig å garantere noe sånt. Men det er ikke prisene i seg selv som er viktige. Det er det å ha ambisjoner og gjøre de riktige tingene, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.