– Vi har en visning av «Kingsman: The Golden Circle» klokka 05.30 på morgenen. Den er utsolgt, og det samme er flere visninger i løpet av natten og ettermiddagen, forteller kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

6621 solgte billetter

Lørdag 4. november går «Den store Kinodagen» av stabelen i hele landet, og på Fredrikstad kino skal det settes i gang 70 visninger i løpet av døgnet. Filmene begynner å gå 00.01 natt til lørdag, og står på i 24 timer.

– 24 av visningene er allerede utsolgt, og 6.621 billetter er forhåndsbestilt, forteller Søderberg Jansen.

Utvider med historisk kinosal

De fleste av visningene som er utsolgt er familiefilmer, og det er den nye Askeladdenfilmen som er mest populær. Nå har kinosjefen sett seg nødt til å utvide.

– Vi så at familievisningene på ettermiddagen var i ferd med og selges ut, så vi dro på jakt etter en ekstra kinosal. Den fant i vi  nabobygget, så for en kveld går gode gamle Blå Grotte tilbake til å være kino! Fire visninger vil bli her, og fylles de opp er det 1800 personer som får gleden av å oppleve Blå Grotte som kino. Det er lenge siden sist, og blir en liten historisk begivenhet, sier han energisk.

Den store kinodagen 2016:

– Ikke vent

Dersom alle visningene fylles opp gjennom hele døgnet er det totalt 12.000 publikummere som får gleden av å nyte film i sin rette form denne lørdagen. Og selv om det er «bare» halvparten av billettene som er revet bort bør man ikke vente lenge om man vil sikre seg en visning til halv pris.

– Dette er ikke dagen å komme et kvarter før å satse på å få seg en billett. Visningene på dagen kommer til å bli utsolgt på forhånd, og har du sett deg ut en film du vil se denne dagen er det ikke noe som bør stoppe deg fra å kjøpe billetter allerede nå, oppfordrer han.

10.000 billetter

«Den store Kinodagen» har blitt avholdt på Fredrikstad kino siden 1995, og siden 2008 har de kjørt filmer hele døgnet. Tidligere år har mellom 7000 og 10.000 publikummere tatt turen denne dagen, men i år håper kinosjefen å runde 10.000 solgte billetter.

– Kinoen fyller jo 100 år i år, men siden 100 solgte billetter er et litt puslete mål håper vi å nå 100 ganger 100 billetter; altså 10.000. Vi klarte det i fjor, så jeg tror vi skal klare det i år og, avslutter han.