Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad Høyre er skuffet over NTP

«Fredrikstad Høyre vil fortsette å arbeide for at utbyggingen av jernbane blir prioritert i den første perioden av NTP og søke støtte der vi kan få gjennomslag for dette.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utkastet som nå foreligger er ikke i samsvar med våre innspill og forventinger til fremdrift av utbygging av jernbane og vei. Finansiering av det omfattende mudringsprosjektet i Borg Havn er svært viktig for Fredrikstad og Sarpsborg, og vi vil fortsette å jobbe for finansiering også av den planlagte farledsutbedringen.

Våre forventninger til at Nedre Glomma-regionen får utbygd nødvendig infrastruktur, som står i samsvar med befolkningstettheten og verdiskapningen i dette området og som også vil bidra til det grønne skiftet, er følgelig uendret.

NTP skal nå til behandling i Stortinget som også vedtar den. Fredrikstad Høyre vil fortsette å arbeide for at utbyggingen av jernbane blir prioritert i den første perioden av NTP og søke støtte der vi kan få gjennomslag for dette. Nå er det viktig at det jobbes konstruktiv på tvers av partigrenser for å sikre fremtidens samferdsel i Fredrikstad.

Les også

Lundestad mener kuttet på nær en halv milliard til Borg Havn må være et arbeidsuhell

Les også

Flertall på Stortinget for å bygge jernbane til Fredrikstad: – Vil ha en klar forpliktelse

Kommentarer til denne saken