Innimellom er det vanskelig å vite hvem man skal stemme på. Kanskje spesielt som ungdom, og førstegangsvelger. Man vet ikke hva alle partiene mener, og budskapene blir fort litt glemt blant krangling og debattering.

Fordi det tidvis kan være vanskelig å finne ut av hva partiene mener, vil jeg gjøre mitt beste for å forklare noen av grunnene til at jeg mener Arbeiderpartiet er det beste partiet for ungdom i Fredrikstad!

Først er det jo viktig å se på hva ungdom i Fredrikstad trenger. Det jeg hører mest fra mine venner er at vi trenger bedre busstilbud. Det er for dårlig når noen må velge mellom å komme på skolen en time for tidlig om morgenen, eller komme for sent til første time og få fravær. Det er viktig at vi har ett busstilbud som tar oss dit vi skal, når vi trenger det, på billigst mulig måte. Derfor vil Fredrikstad arbeiderparti fortsette å jobbe for ett bedre busstilbud for ungdommer i Fredrikstad.

Det er viktig at byen utvikler seg. At vi får nye butikker og fritidstilbud. Det gjør også at flere unge kan få seg sommerjobb. Jeg var heldig og fikk meg jobb da jeg var 16. For arbeiderpartiet er det viktig at ungdommer opplever en trygg arbeidshverdag. Altfor mange ungdommer opplever å ikke få arbeidskontrakt, å få for lite i lønn, ikke krav på pause, for å nevne noen ting. Jeg har selv kjent å dette, og det er ikke innafor å ikke vite om man får lov til å komme på jobb i morgen ikke, fordi sjefen ikke «har råd» til å ha deg der. Det må stilles krav til at utelivsbransjen betaler sine ansatte lovlig minstelønn.

Ett av de fem hovedpunktene arbeiderpartiet går til valg på er et fremtidsrettet og klimavennlig Fredrikstad. Klima og miljø handler ikke bare om de store sakene det ofte kan være litt vanskelig å gripe fatt i, slik som global oppvarming. Det handler også om luftkvaliteten i byen vår. Jeg synes til eksempel Stortorvet er finere enn den parkeringsplassen som lå der før. Det er også ganske deilig å kunne sette seg på brygga og spise uten at det lukter eksos. Det fine med miljøpolitikk er at det gjør ting enklere for oss ungdommer. Ett fint miljøtiltak er til eksempel gratis byferge. Miljøet er viktig, fordi det handler om vår felles fremtid.

Jeg stiller til valg for arbeiderpartiet fordi jeg vil gjøre din og min hverdag enklere. Jeg vil at vi skal ha flere lærere, og mer oppdatert utstyr. Jeg vil at alle de som går yrkesfag skal ha garantert lærlingeplass, og få høyere utstyrsstipend.
For meg er det viktig at vi som bor i Fredrikstad trives. At det skjer ting i byen som vi kan ta del i. Som Tall Ships Races, idyllfestivalen og månefestivalen. Politikk for meg handler at alle skal ha de samme mulighetene. Jeg ønsker å være en stemme for alle ungdommene i kommunen som ellers føler at de ikke har en stemme.

Bruk stemmeretten 9 september. Godt valg!


Les også

Cashless på årets månefestival var katastrofe