I helga ble katten «Tigern» skutt i hodet fem ganger med luftgevær. Katten klarte så vidt å komme seg hjem der han tilhører og lå skadet i garasjen da familiens hans fant han. Da var han også full av gjørme.

Matmor Merete Pedersen kjørte katten rett til Fredrikstad Dyrehospital hvor det ble bekreftet at katten hadde blitt skutt fem ganger i hodet.

LES OGSÅ: «Tigern» (8) skutt fem ganger i hodet 

– Det virker som om noen har prøvd å avlive den, sier veterinær Ole H. Johnsen til Fredriksstad Blad.

– Dette er en grusom måte å plage en katt på.  Det er rent dyreplageri. Den ene kulen sitter i hjernen, og det er fare for at katten mister det ene øyet.  Tilstanden er kritisk, men stabil, sier Ole H. Johnsen.

– Ble holdt fast

Assistent Mona Larsen forteller til NRK Østfold at katten må ha vært holdt når skuddene kom.

LES OGSÅ: Vil gi 5.000 kroner for hjelp til å oppklare dette 

– Det er vel inntil umulig å skyte en katt fem ganger i hodet hvis ikke han er holdt fast, bundet eller slått i svime. Det er helt ubeskrivelig at noen får seg til å gjøre det her mot et uskyldig dyr, sier hun.

Nå velger altså organisasjonen NOAH, som jobber for dyrs rettigheter, å anmelde hendelsen på Hvaler.

– Nå anmelder NOAH mishandlingen og oppfordrer politiet til å følge opp de mange tilfellene av kattemishandling og kattedrap som har funnet sted i Østfold de siste tre månedene, skriver organisasjonen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Anmelder forhold i Moss

NOAH opplyser at de også anmelder flere forhold i Moss:

– Vi har de siste dagene jobbet med anmeldelse av flere kattedrap som har funnet sted over kort tid i Mosseskogen, samtidig som vi også har sendt anmeldelse på fire katter som ble dumpet utenfor en kro i Moss, sier Siri Martinsen, veterinær og leder i NOAH.

LES OGSÅ: Fant åtte kattunger i eske på trappa

– Det er svært alvorlig at så mange tilfeller av kattemishandling og kattedrap finner sted i samme distrikt og det bør nå ringe en varselbjelle hos politiet og publikum. Gjerningspersoner går ustraffet, og faren for gjentakelse er dessverre tilstede. NOAH ber publikum tipse politiet i Østfold om mistenkelig hendelser, folk som har uttalt ønske om å skade katter og lignende, sier Martinsen.

NOAH anmeldte i fjor 32 saker som omhandlet vold mot katter. Av disse var det kun én av sakene hvor eier var anmeldt, i 17 saker handlet det om katter som var skadet av fremmede og i 14 saker var både eier og gjeringsperson ukjent.