Fredrikstad Cup med hjelp av russen til dugnad

MANGE TIMER: Hele 16.000 dugnadstimer er det lagt opp til under årets avvikling av Fredrikstad Cup.

MANGE TIMER: Hele 16.000 dugnadstimer er det lagt opp til under årets avvikling av Fredrikstad Cup.

Artikkelen er over 2 år gammel

Hele 16.000 dugnadstimer skal fylles til årets Fredrikstad Cup. Neste års russekull er med på å få årets gigantarrangement i pinsen i mål.

DEL

Logistikksjef Stian Torp forteller at ungdommens bidrag er uunnværlig.

– Idrettslagene blir forespurt først, men det når et metningspunkt hos en del. Da er det hyggelig å registrere at responsen fra dem som blir russ om et eller to år er enorm, sier Stian Torp til Fredriksstad Blad.

Av de 16.000 dugnadstimene er arrangørklubben Østsiden IL den som tar den største potten med 3.000 timer. Ifølge Torp er klubber som Skogstrand, Lisleby, Lervik og Gresvik også inne med en stor andel hjelp.

150 russ stiller

– Hvor mye skal den fremtidige russen bidra med under årets arrangement?

– Det vil i være i overkant av 150 personer, hvor jeg anslår at de vil bistå med en dugnad på 1.000 timer. De har blitt en veldig viktiges ressurs for oss. Blant annet i forbindelse med de 400 timene med arrangement på Kongsten, samt de 300 timene på Mercur. De er veldig pliktoppfyllende, og er også nyttige i forbindelse med tidtagning under mange kamper, skryter Torp. 

  • Les også: Østsiden«cruiset» til seg pokalen

Under årets cup vil 10.500 spillere, ledere og foreldre være innlosjert på 30 skoler. Da påmeldingene til årets turneringen åpnet 22. november i fjor tok det tre minutter og 26 sekunder før turneringen var fulltegnet. Da hadde 700 lag meldt sin ankomst.

Kampoppsettet en kabal

Steinar Graarud på sin side har den fulle hyre med å spikre kampoppsettet.

– Fra påsken og frem til cupen starter er det ikke lagt inn noen fridager. Det er en kabal som skal legges. For eksempel er det en del lokale lag som spiller sin åpningskamp mot hverandre allerede på fredagen, men dette har vi rutine på, opplyser han.

PS: Fredrikstad Cup arrangeres i år fra 18. – til 21. mai.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken