I år spiller de for Skogstrand - neste år for Østsiden

SAMARBEID: Åtte jenter fra Østsiden har gått på utlån til Skogstrand. Her gjør hele Skogstrand-laget seg klare for å åpne årets Fredrikstad cup. Foto: Vidar Henriksen

SAMARBEID: Åtte jenter fra Østsiden har gått på utlån til Skogstrand. Her gjør hele Skogstrand-laget seg klare for å åpne årets Fredrikstad cup. Foto: Vidar Henriksen

Artikkelen er over 3 år gammel

I mange år har disse jentene hatt tøffe dueller mot hverandre. Foran Fredrikstad Cup slo de seg sammen, og fredag spilte de åpningskampen i Fredrikstad Cup.

DEL

Det unike lagbildet som ble tatt klokken 17,30 fredag, hadde for noen år siden vært utenkelig.

Hele laget strålte

I Skogstrands gule drakter strålte hele laget, men sannheten er den at åtte av jentene inntil nylig spilte i Østsiden.

– Det er et meget spesielt samarbeid, hvor begge klubbene vil tjene på at det blir en bredere tropp, sier trener Espen Hovelsen. 1. mai gikk de åtte spillerne fra Østsiden på utlån til Skogstrand. Kommende sesong skal de spille sine hjemmekamper i Kvernhushallen.

Toppet ikke laget

– Det spesielle er at Skogstrand-jentene neste år går på utlån til Østsiden. Så når det er Fredrikstad Cup i 2018 spiller de i Østsiden-drakter. Ettersom jentene kun har vært sammen en måned, så ble det vedtatt at det ikke skulle toppes noen lag under cupen. Skogstrand tapte åpningskampen mot Kråkerøy med 10-15, men trener Hovelsen stor tro på at laget vil slå bra fra seg i fremtiden.

Hobbymeteorologen

Inne på cupkontoret kunne markedssjef Steinar Graarud fortelle alt hadde gått knirkefritt til nå.

– Denne gangen har vi vært tidligere ute enn noen gang med alt. Nå er det kun ting vi ikke kan styre noe med som kan gå galt, sier han.

– Som hva da?

– Været kan bli en utfordring, hvor jeg knapt har gått glipp av en værmelding de siste døgnene. Faktisk har jeg lært meg havstrømmenes bevegelser og føler meg på en måte ferdigutdannet som hobbymeteorolog, smiler Graarud.

Veteranen Tom

En annen som også smilte bredt er cupen nestor, Tom Johnsen. For 37. gang deltar han som en viktig støttespiller.

– I løpet av årene har det vært dårlig vær ti ganger, men cupen har uansett kommet for å bli, sier han.

NESTOREN: Tom Johnsen er den som har vært med i flest utgaver av Fredrikstad Cup. Foto: Vidar Henriksen

NESTOREN: Tom Johnsen er den som har vært med i flest utgaver av Fredrikstad Cup. Foto: Vidar Henriksen

Følg cupen på f-b.no

Fredriksstad Blad er som vanlig til stede på turneringens tre dager. Fredag og lørdag kan du se mange kamper direkte på FBTV. Vår sending starter klokken 17.30 på fredag og kl. 10.00 på lørdag. I tillegg til ferske reportasjer og saker kan du se store billedgallerier fra turneringen. Vi gir deg også en fyldig dekning fra lørdagens store konsert, «Kongsten Night.»

Se kamper i opptak her

Alt om cupen får du på f-b.no.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken