Fredrikstad Biljardklubb har åpnet for fullt – får legende på besøk

Gleder seg: Eystein GAngfløt (til venstre) gleder seg over at det endelig snart er sesongstart for biljarden.

Gleder seg: Eystein GAngfløt (til venstre) gleder seg over at det endelig snart er sesongstart for biljarden. Foto:

Etter en lengre periode med begrensede åpningstider, har Biljardhuset i Fredrikstad nå vanlige åpningstider.

DEL

– Nå holder vi åpent fra 16:00 til 22:00 hver ukedag – og det er veldig deilig, konstaterer Eystein Gangfløt (69), som har vært primus motor for Fredrikstad Biljardklubb gjennom en årrekke.

Etter to måneder stengt, kunne Biljardklubben begynne å åpne i det små i midten av mai. Siden den gang har huset vært åpent to ganger i uken.

Stort trykk

Men denne uken bestemte Biljardklubben seg for å åpne for fullt. Det har nemlig vært unormalt stor etterspørsel på biljardhuset denne sommeren.

– Vanligvis er det litt tregt midt på sommeren, men ikke i år – det var vært et veldig stort trykk på våre lokaler, hvor mange mennesker har kommet for å spille biljard.

Han tror årsaken til detter er sammensatt.

– En del av det handler nok om at færre folk er på ferie i utlandet. En annen grunn, som kanskje er den viktigste, er at sesongstarten er bestemt til å starte i august. Dermed blir denne tiden av året plutselig vår pre-season, tror Gangfløt.

Får besøk av legende

Og det er ikke hvilken som helst start på fulle åpningstider Fredrikstad Biljardklubb får. Torsdag kommer nemlig landslagstrener, og biljardlegende Vegard Kristiansen til byen for tre dager med trening.

– Det blir veldig morsomt og spesielt. Han skal trene alle ungdomslagene, og han har masse å lære bort. Det gleder vi oss til i hele klubben, forteller Gangfløt.

Biljardklubben skal også være vert for en av de første rundene i eliteklassen når sesongen starter opp.

– Det kommer til å være i begynnelsen av september, og blir artig for oss som klubb, sier han, og legger til:

– I tillegg er det endelig klart for sesongstart. Det er en dag jeg har lengtet etter lenge.

Kommet seg godt gjennom koronaperioden

Gangfløt har tidligere også fortalt i Fredriksstad Blad at koronakrisen rammet Biljardklubben hardt, og at klubben ikke ville overlevd med stengte dører.

– Det var vært to tøffe måneder med venting, men så fikk vi endelig klarsignal til å kunne åpne igjen. Hadde dette vart i to måneder til, ja så hadde det nok vært over og ut for oss, sa Gangfløt til Fredriksstad Blad i midten av mai, og la til at de håpet på å få utsatt husleien. De hadde også søkt om å få inn en liten sum via regjeringens krisepakke, men fikk nei.

Nå er tonen imidlertid langt lysere.

– Vi har kommet veldig godt gjennom koronaperioden. Vi fikk utsatt husleien, og vi endte opp med å få erstattet en del av inntektene vi har mistet via Lotteritilsynet. Vi har rett og slett kommet veldig godt ut av det, og er helt à jour – nesten i en god økonomisk situasjon til sommeren å være, smiler Gangfløt.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags