Mars er bibliotekets USA-måned

Elisabeth Strout vant Pulitzerprisen for beste skjønnlitterære bok med Olive Kitteridge i 2009. Boken ble også hennes store internasjonale gjennombrudd, og er i dag oversatt til en lang rekke språk.

Elisabeth Strout vant Pulitzerprisen for beste skjønnlitterære bok med Olive Kitteridge i 2009. Boken ble også hennes store internasjonale gjennombrudd, og er i dag oversatt til en lang rekke språk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Felles for Elizabeth Strout bøker er at hun skriver brutalt og vakkert om det amerikanske samfunnet, skriver bibliotekar Elin Hegge.

DEL

BIBLIOTEKTIPSET Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Som mange i byen har fått med seg så er biblioteket ute på en reise i 2019. Byens innbyggere oppfordres til å lese en bok fra de 12 ulike landene vi skal innom. Det er utrolig morsomt for oss å oppleve hvor ivrige mange av dere er på reisen, og det er selvfølgelig plass til flere. Kom innom oss og hent et reisepass!

Månedens land er USA og her er det jammen mye å velge mellom både av kjente og kjære klassikere og nyere bøker. Jeg vil benytte muligheten til å anbefale dere en av mine absolutte favorittforfattere gjennom de siste årene, nemlig Elizabeth Strout. Enn så lenge er det kun oversatt tre bøker til norsk, men det er lov å håpe på at det med tiden vil komme flere.

  • Fikk du med deg denne? Bibliotektipset fortsetter under:

Felles for bøkene er at hun skriver brutalt og vakkert om det amerikanske samfunnet. Hun forteller om enorm fattigdom både sosialt og økonomisk, samtidig som hun også viser det gode i menneskene som er med. Historiene fortelles ut fra ulike personers synspunkt, noe som gjør det hele mer troverdig og gir oss en dypere forståelse av historiene som blir fortalt. Jeg håper at dere skal få like mye glede av bøkene som jeg har hatt.

PS! Strout debuterte i 1998 med romanen Amy og Isabelle, som ble nominert til Orange-prisen for beste roman, som siden ble filmatisert med Elisabeth Shue i hovedrollen. Hennes siste roman The Burgess Boys kom i 2013, og høstet strålende kritikker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken