Publikum fikk seg en helt ny opplevelse under premieren av operaforestillingen «Schnitzler's Dream- an installative Opera». Med fire forskjellige historier, fire komponister, fire operasangere og fire instrumenter, hadde scenograf Marieke Dobwall, tenkt ut en annerledes måte å sette opp en forestilling på.

Vandrende opera

Istedenfor å ha den på en scene, var det en vandrende opera der publikum fikk bevege seg fritt i den nyoppussede Aulaen, på biblioteket i Fredrikstad. Operasangerne tok med publikum rundt i flere etasjer og rom. For å forsterke følelsene til historiene de fremførte, var det forskjellige lukter, store kostymer og rekvisitter i alle etasjer og rom.

Det var opp til publikum hvordan de ville se forestillingen. De kunne selv velge hva de ville høre og hvilke rom de ville gå til. Alle de fire historiene ble spilt samtidig av Ida Gudim, Mari Askvik, Øystein Stensheim og Eirik Krokfjord. Komponistene Tonje Hernes, Cecilie Damtrom, Evelin Seppar og Gísli Johann Grétarsson, beveget seg også fra rom til rom og hadde hvert sitt instrument.

– Det var veldig spennende og ikke minst annerledes. Man følte at man tok en del av forestillingen, det har jeg aldri opplevd før! En utrolig fin og flott forestilling, sier Aksel Misje. Han hadde reist fra Oslo med hele familien for å få den med seg.

– Jeg synes den var litt skummel i førsten, men så ble det ikke så skummelt lenger. Alle var så flinke til å synge og de sang VELDIG høyt, forteller Falkvor Furnes-Misje (5), som synes forestillingen var minst like bra som pappa Aksel.

Dowalls første prosjekt

Dette var Dobwalls første prosjekt etter å være ferdig med å ta bachelor i scenograf. Hun synes det gikk over all forventning og var ekstremt fornøyd, da hun endelig kunne vise frem hva hun har jobbet med det siste halve året. Hun synes også det var stas at hun fikk spille den første forestillingen i den nyoppussende Aulaen. Den stod ferdig for kun to dager siden!

– Dette har vært en lang og morsom prosess. Det er veldig fint at det falt i smak hos publikum. Planen videre er å sette opp den samme forestillingen flere stedet i landet, sier Dowwalls og smiler fornøyd.