Gå til sidens hovedinnhold

Solgt over 1.800 billetter til Olsenbanden-forestilling

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredrikstad barne- og ungdomsteater har premiere på Olsenbanden jr. på sirkus 12. mars, og har allerede solgt 1.830 billetter.

Fredrikstad barne- og ungdomsteater (FBUT) er nå på vei inn mot siste innspurt.

I helgen var det duket for seminar på Folkets Hus i Torsnes. Et av årets høydepunkter for den teaterglade gjengen.

– Denne helgen bruker vi på å sette ting litt sammen. Vi går gjennom koreografien, flere av scenene og øver på sangene, sier Ole-Hermann Gudim Lundberg som har regi.

– Jeg elsker seminaret. Det er teater hele helgen. Jeg skulle egentlig ønske at det varte mye lenger enn bare to dager, forteller Santino Musæus (15) som spiller Kjell.

Krevende roller

FBUT legger ned mye tid på øvelser, og replikkene skal alltid sitte etter jul.

– Vi øver to til tre ganger i uken, også øver vi hver dag to uker før premièren, forteller Lundberg.

– Vi setter krav til dem, men det tror jeg er viktig. Det er de som bestemmer hvor bra dette skal være, og vi er alle enig om at vi skal spille teaterforestillinger med kvalitet, fortsetter han.

I år har det vært mye fokus på tekst og rollebygging. Olsenbanden-gjengen forteller at det har vært ganske utfordrende å sette seg inn rollene.

– For det første spiller jeg gutt. Det er krevende i seg selv. Samtidig spiller jeg en rolle som er veldig annerledes fra den personen jeg er, forteller Tyra Næss (15) som spiller Dynamitt Harry.

Martine Bakken Lundberg står for koreografien. I år har de også hentet inn Johannes Lindrupsen. Han skal lære dem noen trylletriks og sjonglering som skal være med i sirkus-scenen.

  • Les også Med barneteateret som springbrett

Det er drøyt to måneder til premièren, men det er allerede solgt 1830 billetter.

– Vi er to grupper, og vi skal spille 24 forestillinger på to uker. Vi spiller altså på dagtid og på kveldstid, forteller Lundberg.

– For mange har det blitt en tradisjon å dra på forestillingene våres i mars, avslutter han.

Kommentarer til denne saken