Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til gratis førpremière

Artikkelen er over 3 år gammel

Når årets Fredrikstad Animation Festival blir det også muligheter for å se «Jul i Mummidalen» gratis.

– Det blir førstemann til mølla. Vi har 200 billetter som deles ut fra OBOS sine kontorlokaler, opplyser Marit Krogstad som er markeds- og kommunikasjonskoordinator i Fredrikstad Animation Festival.

I våres ble det kjent at festivalen hadde fått OBOS som samarbeidspartner.

«Jul i Mummidalen» handler om Mummitrollet som ikke vil gå i dvale. Han ønsker å utforske vinteren og ikke minst: Julen. Og han finner ut at vinteren er helt annerledes enn han hadde forestilt seg ...

– I tillegg til førpremièren på «Jul i Mummidalen» er det førpremière på «Ekspedisjon Knerten», visning av klassikere som «Resan til Melonia» og mange flere animasjonsfilmer under festivalens familiedag. Og så blir det barnedisco med «Knerten», sier Krogstad.

  • Her er en smakebit på «Ekspedisjon Knerten»:

 

Fredrikstad Animation Festival

  • Fredrikstad Animation Festival er Nordens eldste og største animasjonsfestival, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. En av festivalens grunnpilarer er den nordisk-baltiske konkurransen for animert kortfilm med utdeling av festivalens egen pris, Golden Gunnar. Fredrikstad Animation Festival er med i European Animation Awards og kvalifiserer filmer til the Emile Awards, og kvalifiserer også en film til Amandaprisen for beste kortfilm.
  • Hvert år inviterer festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og aktører fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere besøkt festivalen. Fredrikstad Animation Festival er en faglig arena for animasjonsbransjen, og er også viktig for studenter og utdanningsinstitusjoner innenfor animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon.

 

Kommentarer til denne saken