FB Mener: Men ærlig talt, NRK! Glemte dere 450-årsjubileet vårt?

Dropper Fredrikstad: Prosjektleder Thomas Hellum viser planene for togsettet. Om bord har toget blant annet kontrollrom, redigeringsrom, kontor og egen scene. Toget skal chartres av NSB. (Foto: GØRIL GROV SØRDAL / NRK)

Dropper Fredrikstad: Prosjektleder Thomas Hellum viser planene for togsettet. Om bord har toget blant annet kontrollrom, redigeringsrom, kontor og egen scene. Toget skal chartres av NSB. (Foto: GØRIL GROV SØRDAL / NRK)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Akkurat som Sarpsborg gjorde det i hele fjorårets tusenårsfering, er det Fredrikstad som skinner sterkest av Østfold-byene i år. 450 år etter at Kong Frederik II av Danmark og Norge grunnla det som nå er landets sjuende største by, og byen med en av landets desidert mest patriotiske og hjemmekjære befolkning. Jubileet skal feires hele året gjennom, men det er i perioden rundt grunnleggingsdagen 12. september som festivitetene er på topp.

Fattige tre uker før denne datoen er en av årets storsatsninger fra medieinstitusjonen vi alle er med på å finansiere, i ferd med å avsluttes. Det såkalte Sommertoget til NRK kommer til sin endestasjon 19. august, etter å ha vært på skinnene gjennom 17 fylker på åtte uker, og hatt sendinger fra hele 40 togstasjoner. Tv-turnéen avsluttes her i vårt fylke, så hva er vel mer naturlig enn at siste stopp er i Østfolds største by, som til alt overmål byen fyller anstendige 450 år i de dager?

Men nei da. Nest siste stopp for Sommertoget er i Råde, hvilket er veldig hyggelig for den lille kommunen. Og så kjører NRK FORBI Fredrikstad og VIDERE til Sarpsborg! Det er ikke til å tro.

NRKs prosjektleder sier at logistikken har vært usedvanlig krevende, med tilpasning til toglinjer, stasjoner, godstrafikk og togparkering om natten. Planleggingen skal ha vært en mer komplisert oppgave enn hele togavviklingen under Lillehammer-OL. Vi betviler ikke at det stemmer, men ærlig talt, NRK. Har dere virkelig prøvd alt for å få til en avslutning i Fredrikstad, som objektivt sett ville vært det eneste riktige? Eller glemte dere 450-årsjubileet vårt? I så fall håper vi at det ikke er for sent å snu (toget)?

PS, NRK: Greit nok at noen sarpinger ønsker toglinje direkte fra Råde til Sarpsborg, men dere bør vel ikke være først ut med den merkelige løsningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken