Fredriksstad Blad – tendensiøst og villedende

Lino Lubiana er kritisk til oppslaget som ble en realitet som følge av KrF-politikerens eget Facebook-innlegg.

Lino Lubiana er kritisk til oppslaget som ble en realitet som følge av KrF-politikerens eget Facebook-innlegg.

Av

Fredriksstad Blad fremstår ikke som særlig behjelpelige i samarbeidet om å skape en folkeopplysende og god debatt om rammene vi som samfunn setter om barns trygghet og liv, skriver KrF-politiker Lino Lubiana.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Fredriksstad Blads oppslag 2. juni er overskriften «Kan single ta vare på barn?» Bladet har ved sitt selvkonstruerte, retoriske spørsmål tillagt meg og formidlet den usannhet at jeg generelt skulle tvile på at single kan ta vare på barn. Ved sitatsjekk 28. mai uttrykte jeg min misnøye, men Fredriksstad Blad var insisterende og ønsket å fremføre sitt budskap. Fredriksstad Blad fremstårderfor ikke som særlig behjelpelige i samarbeidet om å skape en folkeopplysende og god debatt om rammene vi som samfunn setter om barns trygghet og liv. Artikkelen virker da avsporende og bidrar til ensidighet i debatten. Dette er tendensiøst og villedende.

Jeg er selv skilt og vet noe om foreldres sårbarhet og at den single eller enslige kompenserer, jobber og tar et kjempeansvar. Jeg omtaler overhodet ikke skilte foreldre, enslige med barn, enslige gravide, enker og enkemenn og andre som etter det misvisende forsideoppslaget nå er sinte og lei seg. Noe jeg beklager.

Mitt anliggende og opprinnelige formuleringer er tatt ut av en tråd på Facebook der jeg reflekterer rundt manglende høring og faktagrunnlaget for vedtak om ny lov om bioteknologi før Stortingsvedtaket – en lov som berører rammene for barns liv og fremtid. Tankene jeg delte på Facebook hører hjemme på en helt annen arena enn det Fredriksstad Blad legger opp til.

Hør Fredriksstad Blad, det er viktigere å fremføre sitater og fakta i rett sammenheng, enn å lete opp detaljer fra uferdige resonnementer for tabloide oppslag. Vi trenger en god lokalavis.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.