Er FFK-supporter på sin hals – nå skal han speide for Sarpsborg 08!

På STADION: Fredrik Wisur Hansen (foran) var på plass som FFK-supporter, da rødbuksene møtte Elverum dern 11.juni. Nå skal Selbak-gutten speide for Sarpsborg 08. Foto: Harry Johansson

På STADION: Fredrik Wisur Hansen (foran) var på plass som FFK-supporter, da rødbuksene møtte Elverum dern 11.juni. Nå skal Selbak-gutten speide for Sarpsborg 08. Foto: Harry Johansson Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Han er FFK-supporter på sin hals, Fredrik Wisur Hansen (21) fra Selbak. Nå skal han hjelpe erkerivalen Sarpsborg 08 med å finne nye spillere.

DEL

Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen har styrket sitt speiderapparat med Fredrik Wisur Hansen og Andreas Holter før det forestående overgangsvinduet. De har begge blitt engasjert på konsulentbasis.

Paradoksalt nok er Hansen FFK-supporter og ofte å se på Fredrikstad stadion.

Balkan-frelst

Få personer i Norge ser flere matcher på Balken enn nettopp Selbak-gutten Fredrik Wisur Hansen, som har dette som spesialområde.

– Hvor oppsto denne interessen for nettopp fotball på Balkan?

– Det startet i veldig ung alder, da jeg gjennom ti somre ferierte der ned. Det ble mye seiling, samtidig som jeg fikk øynene opp for fotballen som ble spilt der. Når jeg nå fikk denne muligheten for å jobbe som speider for Sarpsborg 08, så synes jeg det var interessant, sier Fredrik Wisur Hansen til Fredriksstad Blad.

Tre turer for 08

Han forteller at han allerede har vært på tre oppdrag for de blå. To turer til Bosnia og en tur til Serbia for å speide etter forsterkninger til Sarpsborg 08.

– Det kan hende det blir en ny tur i juli også, men ingenting er avklart.

– Hvordan er ditt forhold til FFK?

– He he, ingen bør tvile på at jeg er 100 prosent FFK-supporter. Det har jeg alltid vært. Ettersom jeg er såpass ung, så var det jo egentlig ingenting de hadde i Sarpsborg. Mitt egentlig første møte med Sarpsborg 08 var i 2009, da de sendte FFK ned. Det var brutalt, medgir han.

– Ingen problemer

– Hvordan ser du på jobben som speider for 08?

– Inn mot overgangsvinduene er det naturligvis spennende hva man finner av spilletyper. Jeg har ingen problemer med å jobbe for 08, sier Wisur Hansen.

– Hva synes du om FFKs prestasjoner om dagen?

– Det er skuffende at en klubb med slike ressurser ikke gjør det bedre. Vi får se hva som skjer, sier 21-åringen som selv spiller for Selbak.

– Jeg spiller for rekruttlaget i 6. divisjon, hvor vi ligger på tredjeplass. Vi har skyøye ambisjoner for høstsesongen, avslutter han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.