Gå til sidens hovedinnhold

Frederikpriser til unge talenter

Artikkelen er over 5 år gammel

Publikum har tatt finstasen på for å hedre kultur- og idrettslivet under Frederikprisen i kveld. «Let's duet» og Alexander Hestengen fikk de to første prisene. Kong Frederiks hederspris for 2015 var det filmskaper Gunnar Bjerketvedt som fikk.

Gallaen åpnet med Kulturskolens strykekvartett Crescendo. De fremførte Beethovens første strykekvartett, før Skranglebein oppsummerte kulturåret 2015 med en rap, spesielt komponert for anledningen.

Kulturkavalkade

De festkledde gjestene, over 200 i tallet, kan vente seg en flere timelang kulturkavalkade fram mot midnatt. Første del av showet foregår i bankettsalen i Scandic City, før programmet fortsetter på City Scene.

Publikumsprisen til musikkorps

Årets publikumspris, er som navnet tilsier, publikums pris. Fredriksstad Blad har nominert 12 kandidater. Leserne har så stemt fram tre nominerte.

De nominerte til prisen var Stian «Staysman» Torbjørnsen, Borge musikkorps og forfattertrioen Karl Ottar Fjeld, Svein Åstrøm og Lars Ole Klavestad.

Vinneren er årets 100-årsjubilant Borge musikkorps.

Idrettspris til Herlovsen

Årets idrettspris går til en lokal idrettsutøver som i løpet av 2015 har utmerket seg på en positiv måte.

Årets prisvinner er Isabell Herlovsen, som gjennom sitt spill for Lillestrøm Kvinner og landslaget har gjort en meget god sesong i 2015.

For Lillestrøm ble det i løpet av 2015 15 kamper for Herlovsen. I løpet av disse kampene scoret hun smått utrolige 22 mål for kanarifuglene.

På landslaget har hun også vært meget toneangivende. 11 kamper og sju mål ble det for angrepsspilleren i fjor.

Hun var også med på cupfinalen for LSK, hvor de møtte Avaldsnes. Kampen var jevn, men Fredrikstad-jenta ville det annerledes. I det 76. spilleminutt stupte hun inn det som ble vinnermålet og kunne være med å løfte Hans Majestet Kongens pokal.

Stipend til jazz-vokalist

Fredrikstad kommunes kulturstipend 2015, gikk til dikter, låtskriver og jazzvokalist Magdalena Tutka Gwozdz.

Stipendet er på 25.000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

Årets unge scenetalent

Prisen for årets scenetalent for de under 30 gikk til Petter «Katastrofe» Kristiansen.

Den spellemann-nominerte Fredrikstad-artisten ble tildelt prisen og en pengepremie på 15.000 kroner.

Prisen ble tatt imot av Frode Torbjørnsen.

Pris til skeleton-kjører

Fredrikstad kommunes idrettsstipend for 2015 gikk til skeleton-kjøreren Alexander Hestengen. Prisen er på 25.000 kroner og Hestengen vil bruke pengene til å reise utenlands for å teste baner før ungdoms-OL.

Fornøyd popduett

Popgruppa «Let's duet» mottok «Syng med vårs»-prisen, også den på 25.000 kroner. Duoen består av Sander Thoresen og Morgan Lillehjem. Det var to svært fornøyde prisvinnere som entret scenen i bankettsalen.

– Dette var over all forventning! Prisen kommer til å hjelpe oss med alt det vi skal gjøre i 2016. Vi har masse planer og lite penger, sa duoen.

Kommentarer til denne saken