Årets konferansierer under Frederikprisen på City Scene er Pernille Heckmann og Alexander Hermansen. De vil også bidra med kulturelle innslag.

– På scenen får Heckmann og Hermansen følge av blant annet Lisa Aisato og Thore Hansen som begge er aktuelle med ny barnebok. I et mini-bokbad får publikum høre mer om deres prosjekter, sier Hans-Petter Thøgersen, som sammen med Ole-Hermann Gudim Lundberg er gjennomføringsansvarlig for Frederikprisen.

Byens revy- og teaterkrefter er også med, og denne kvelden får publikum møte blant andre Pål Nielsen, Talina Hansen Skogseth og Desirée Ulvestad-Grandahl.

Av yngre krefter på scenen blir det innslag fra Vindeleka Barne- og Ungdomsteater som viser utdrag fra «Den lille havfruen», og barneteateret KAOS som er siste skudd på stammen av teatre i Fredrikstad.

– St.Croix-husets Ung Scene stiller blant annet med den talentfulle Ahmed Sadik.  Full fart blir det når Studio 75 kommer med sine unge dansere. Publikum får også stifte bekjentskap med den unge danseren Aslak Aune Nygård som nå er tilknyttet dansekompaniet Carte Blanche, og skuespiller Andreas Humlekjær som denne høsten har spilt i tre ulike produksjoner på Trøndelag Teater, sier Thøgersen.

  • Her kan du se Frederikprisen 2016 i opptak - saken fortsetter under videoen:

 

Tommy Tokyo kommer

Mange av årets jubileumsarrangementer vil bli omtalt og nevnt i form av bilder og videosnutter, mens det også blir et musikalsk gjensyn med Hans Nielsen Hauge-musikalen.

Av nye produksjoner som kommer i 2018 vil publikum får en liten smakebit av «Ælva våres» med Bjørnar Spydevold, Morten Gjerløw Larsen og Hege Klevås Johannessen i spissen.

Byens egen Tommy Tokyo får æren av å sette punktum for denne rikholdige Frederikfesten.

  • Saken fortsetter under billedgalleriet:

Bildeserie

Se bilder fra Frederikprisen 2016

 

Festaften for 100 kroner

Arrangørene har i år satt prisen ned til 100 kroner for en billett, noe de mener er med på å gjøre utdelingen mer tilgjengelig for lokalbefolkningen. Nå håper de så mange som mulig benytter seg av tilbudet, og blir med på å hedre byens yrende kultur- og idrettsliv gjennom en kveld med mye god underholdning.

 

Disse prisene skal deles ut lørdag 2. april

  • Åtte priser og stipend skal deles ut.
  • Prisen har blitt delt ut siden 1989, med noen opphold på 90-tallet. Samt at det ikke ble noen utdeling i fjor på grunn av koronapandemien.
  • Dette er prisene som skal deles ut. Den som deler ut prisen står i parentes: Årets scenetalent (Scandic City), Fredrikstad kommunes idrettsstipend, Fredrikstad kommunes kulturstipend, Årets idrettsutøver (Installatøren), Årets publikumsfavoritt (Fredriksstad Blad), Årets Utmerkelse (Torvbyen), Årets ildsjel (Obos) og Kong Frederiks hederspris (Fredrikstad kommune)
  • Den første vinneren av Kong Frederiks hederspris var Vivi Haug