Gå til sidens hovedinnhold

Ekteparet fikk hedersprisen

Artikkelen er over 4 år gammel

Disse vant priser under Frederikprisen på City scene i kveld.

Lørdag kveld ble det delt ut åtte priser under Frederikprisen. Hedersprisen fikk ekteparet Vigdis Djupang og Svein Erik Gundersen.

Hedersprisen

Før Åge Sten Nilsen fikk avslutte showet delte ordfører Jon-Ivar Nygård ut årets hederspris. Den gikk til ekteparet Vigdis Djupang og Svein Erik Gundersen for deres årelange arbeid med byens barne- og kirkekor.

– Dette er to personer som gjennom mange år har viet sine liv til å undervise andre, og som har hatt stor glede av det, sa ordføreren i begrunnelsen.

Gundersen kom alene opp på scenen for å ta imot prisen, og kunne fortelle at kona gjerne skulle vært der, men at hun dessverre ikke hadde mulighet.

–Vigdis er den som hadde fortjent dette aller mest, men hun var så uheldig og fikk en skade i skuldra i går.

Han takket videre juryen for prisen på vegne av seg og sin kone, og sa han var stolt av å vinne den ærefulle prisen.

– Jeg føler meg som en representant for mange som sliter med å prøve å skape kultur, sa han før han uttrykte sin glede over tildelingen.

– Jeg er glad for at prisen blir tildelt en kirkelig kulturaktivitet, for det er ikke alltid en selvfølge, avsluttet han.

Årets utmerkelse

Fra 9. januar til 5. mars 2016 kunne man være med på tidsreisen tilbake til 1721 i Anno-landsbyen på Isegran. I regi av Fredrikstad Museum kunne både store og små være med på mange spennende aktiviteter og opplevelser relatert til serien og 1700-tallet. Arrangementet ble en stor suksess og lørdag fikk de "årets utmerkelse" på Frederikprisen.

Frederikprisen

Johannes Lindrupsen vant Frederikprisen lørdag kveld.

Han er en komiker og entertainer som virkelig kan gjøre kvelden komplett med sine forskjellige tryllekunstner. Han gjør både humor-trylleshow, bordtrylling og standup som virkelig blåser deg av stolen.

Lindrupsen har også vært sentral i Sirkus Østfold. Han er selvlært sjonglør, og startet allerede som 16-åring sin egen underholdningsgruppe.

Han takket broren, som ikke hadde irritert foreldrene for mye til at de ikke ville hatt et barn til. Han var tydelig rørt og overrasket over å motta prisen.

Idrettsprisen

Idrettsprisen gikk i år til Heidi Bagstevold.

 

Hun løper orientering for Fredrikstad Skiklubb og det norske landslaget. Tidligere har hun tatt to medaljer sammen med sine lagvenninner, men under VM 2016 tok hun sin første individuelle sølvmedalje i et internasjonalt mesterskap. FBs sportskommentator Erik Pedersen kalteden bragden «Den største prestasjonen i 2016» i Fredrikstad.

Prisvinneren takket flere fra scenen, både samarbeidspartnere, og familien.

– Tusen takk til juryen, og tusen takk til Fredrikstad skiklubb for både økonomisk og sportslig støtte, sa hun.

– Jeg vil også takke Friskis og Svettis og ikke minst familie og venner, sa hun før hun gikk raskt ned fra scenen etter fotograferingen.

Fredrikstad kommunes kulturstipend 2016

Fredrikstad kommunes kulturstipend på 25.000 kroner gikk i år til Victoria Fredrikke Schou Røising.

Hun er skuespiller og dramatiker, og fikk stipendet for å kunne videreutvikle sitt prosjekt fritt etter Shakespeare. Røising takket kommunen og juryen, og understreket viktigheten ved et slikt stipent.

– Det er motiverende å få en sånn pris. Vi som driver med kunst og teater har valgt et vanskelig yrke, og det er vanskelig å lykkes. Det å få en slik pris er både hyggelig og nyttig, sa hun.

Syng med vårs-stipendet 2016

Syng med vårs-stipendet gikk i år til Anniken Bakken Lundberg.

Hun har stor lidenskap for musikk, dans og drama, og utmerket sitt talent allerede i Fredrikstad barne- og ungdomsteater. Hun går nå siste år ved Bårdar akademiets muskkteaterlinje i Oslo, og utvikler seg til å bli den skuespilleren og sangeren hun ønsker.

I tillegg har hun i år startet et prosjekt hvor hun utvikler egne sangtekster i samarbeid med komponist Svein Gundersen. Nominasjonen varmer og inspirerer til videre arbeid med egen utvikling.

Svein Gundersen var en av de hun takket i sin tale fra scenen, i tillegg til foreldrene.

– Jeg har aldri vunnet pris før, så jeg evt ikke helt hvem jeg skal takke, men det må vel bli mamma og pappa.

– Og onkærn din! ble det ropt fra salen til stor jubel fra de andre tilskuerne.

Anniken sa man alltid prøver å finne ut om man er god nok når man er ung og driver med underholdning, og at hun følte hun fikk svaret på dette når hun mottok prisen.

– Dette var en veldig deilig følelse.

Publikumsprisen

Publikumsprisen som er stemt frem av Fredriksstad Blads lesere gikk til Snøfall-skaperne, Hilde, Hanne og Klaus Hagerup. De var ikke forberedt på at prisen skulle gå til dem, og var takknemlige overfor publikummet som hadde stemt dem frem.

– Tusen takk til Fredriksstad Blad og deres lesere, sa Hilde Hagerup da familien hadde kommet seg opp på scenen.

– Dette var vi ikke forberedt på i det hele tatt, men vi er veldig stolte over å ha fått lov til å være med på å lage Snøfall, og vi er veldig stolte over å få motta denne prisen, la hun til.

Familiens overhode, Klaus Hagerup, ville også takke. Han takket sine døtre Hanne og Hilde, og han takket alle Hilde allerede hadde takket og alle Hanne ville komme til å takke når turen kom til henne.

Fredrikstad kommunes idrettsstipend

Fredrikstad kommunes idrettsstipend gikk til friidrettsjenta Nora Kollerød Wold.

Hun er på treningsleir på Tenerife, men storesøster Oda var på plass for å motta prisen på vegne av søsteren.

Stipendet er på 25.000 kroner, og skal benyttes for å gi søkeren økt kompetanse og utvikling innen sin idrett.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.