Nylig lyste Fredrikstad kommune ut stillingen som vertskap på Foten. I løpet av 2018 skal det nye Kafébygget stå klart og være i drift.

– Foten er en av Østfolds mest populære badestrender. Vi ser etter noen som er samarbeidsvillige og ønsker å utvikle et passende konsept for Foten, sier Anne Sofie Fjeldstad, som er kontaktperson for stillingen i kommunen.    

 

Sommeren 2018

I fjor sa politikerne ja til å bygge et nytt servicebygg på Foten med vertskapsbolig i 2. etasje. Da ble kostnadsrammen beregnet til 13,1 millioner kroner.

«Fra og med 2019 vil det settes krav om at kafeen også holdes noe åpen i mai og juni, samt enkelte helger og helligdager mellom påske og høstferie. Besøkstallene på Foten er svært væravhengige.», heter det i stillingsutlysningen på kommunens hjemmesider.

Under sesongens høydepunkter vil det være nok å gjøre på Foten. Med potensielt flere hundre gjester innom. Derfor håper kommunen på å få inn rutinerte kafédrivere.

– Vi vil gjerne ha inn noen som er vant til å drive kafé på denne måten. Her er det også noen tilleggsoppgaver, forklarer Fjeldstad.

Dette må du kunne

Litt «drittjobb» må du også være forberedt på å kunne håndtere. For eksempel må du daglig vaske de offentlige toalettene i driftssesongen, som i utgangspunktet strekker seg fra påskeferien til høstferien hvert år.

Her er øvrige punkter på kommunens liste over arbeidsoppgaver:

  • Rydding av strand og tilsyn med badeutstyr.
  • Daglig vask av offentlige toaletter i driftssesongen.
  • Tilsyn med parkeringsplass på utfartsdager.
  • Kafédrift og servering i driftssesongen.
  • Klipping av gress på friområdet.

Søknadsfristen er i starten av desember. Kommunen har allerede fått telefoner fra folk som kan være interessert i å drive og være vertskap.

– Vi vil gjerne ha på plass vertskapet så raskt som mulig i januar. Det er fint for oss i kommunen og vertskapet at en har litt tid på å gjøre noen forberedelser, mener Fjeldstad.