Fotballbloggen: – Slik er FFKs nye spillere

Artikkelen er over 3 år gammel

Fotballekspert Joacim Jonsson mener FFK i sommervinduet har styrket stallen med spisskompetanse.

DEL

Storrengjøringen i sommerens overgangsvindu er allerede godt i gang for FFK. Fire mann er bekreftet ut og fem har kommet inn til nå. Det kan fortsatt skje mer de nærmeste ukene, men da må FFK kvitte seg med flere spillere og frigjøre friskt kapital.

Mest interessant for supporterne er naturlig nok de nye spillerne, Henrik Bredeli, Johnny Per Buduson, Rocky Lekaj, Alexander Henningsson og Henrik Furebotn.

Henrik Bredeli
ble hentet som første mann i dette vinduet. En litt overraskende signering, når klubben allerede har to venstrebacker. Til klubbens forsvar kan han også spille stopper. Bredeli tilhører Strømsgodset, men har vært utleid til Strømmen denne våren. Bredeli er nok i første hånd tiltenkt en rolle som backup til stopperne og Nuhu.Henrik er en fysisk robust spiller med bra fart og et godt venstreben. Klarer seg bra 1 mot 1 offensivt og defensivt. Svakhetene ligger i valg med og uten ball. Er litt dårlig orientert med ballen og i posisjonsspillet uten ball


Johnny Per Buduson
er en interessant henting. FFK har manglet spisskompetanse hele våren. Her får man inn en spiller som i aller høyeste grad har spisskompetanse, i ekstrem fart. En spiller Andrea og Aleksander har fulgt over tid. Buduson er en late bloomer og har vært sensasjonelt bra i Skeid de foregående sesongene. Haugesund hentet spissen før denne sesongen, men mangelen på spilletid gjør at Buduson ønsket nytt beite.
Styrkene er ekstrem fart, sterk i kroppen og god når han er rettvendt mot motstandernes mål. Han er også en relativt god avslutter.
Svakhetene er at spilleforståelsen og at han er dårlig i omstillingsspillet både offensivt og defensivt. Det er nok også det som gjort at han ikke slått igjennom på øverste nivå.
Skal vi sammenligne han med en annen spiller så får det bli Pontus Engblom, som var storscorer for Sandnes Ulf i OBOS-ligaen.
En liten ting som uroer meg og det er hans mentalitet, han kan være litt snill. Samtidig tror jeg han kommet i riktige hender. Andrea og Aleksander er dyktige å utvikle enkeltspillere og vil forhåpentlig gi Buduson den selvtilliten han trenger.
 

Rocky Lekaj var supertalentet som dro ut tidlig, men aldri riktig klarte å slå igjennom. Som 17-åring forsvant Lekaj til Sheffield Wednesday, men etter drøye tre år i England valgte han å komme tilbake til Norge. Har etter det spilt i Sandefjord, Lyn, Grorud, Raufoss og Kristiansund. Rocky fikk for alvor fart på karrièren i Raufoss der han scoret vanvittige 69 mål på 79 kamper.
Rocky er en meget god avslutter, kvikk i bena, god en mot en og har en svært følsom venstrefot. Meget god på dødball. FFK har uten tvil sikret seg spisskompetanse.
Svakhetene ligger i det defensive spillet samt at han er ujevn i prestasjonene. I FFKs diamantformasjon så kan han først og fremst spille spiss, men også offensiv midtbane på hjemmebane der FFK møter lag som ligger lavt.
Rocky har vist seg som best i lavere divisjoner, og når spillet har blitt lagt opp rundt han. I Kristiansund kom han i en konkurransesituasjon og ble en i mengden, det taklet han dårlig. FFK vil heller ikke legge opp spillet etter Rocky og her ligger også uromomentet, hvordan han takler det.
 


Henrik Furebotn
har spilt vårsesongen for Sogndal. Han begynner å bli en rutinert kar med rundt 300 kamper i norsk toppfotball og har scoret 26 mål. Han er en offensivt anlagt sentral midtbanespiller som har bra frekvens i bena og stor løpskraft. En spiller med god karakter og har et høyt laveste nivå. Dette er en safe henting av FFK, en spiller som ikke kommer til å briljere, men vil skape nødvendig stabilitet for FFK. 
En annen ting med Henrik er at han er vant med slike situasjoner. Henrik har egentlig levd en hel fotballkarrière med ned- og opprykksdramaer, så å si hver eneste sesong.
Skal jeg stille et bitte lite spørsmål her, så får det bli rundt hans formkurve. Henrik har hatt litt dalende kurve det siste året.  

Alexander Henningsson
kommer fra Halmstad og er en spiller som spilt rundt 200 kamper og scoret 25 mål for Öster og Halmstad. Han er en meget løpssterk kantspiller som er god med ballen, og kan utfordre en mot en. Jeg mener han passer aller best som kant, men kan nok også fungere godt som indreløper i Lobertos diamantformasjon. Han har sine styrker offensivt. Svakheten er at han kan forsvinne litt i kampene og kan bli litt vek i det defensive spillet.

En ting jeg synes FFK har gjort fornuftig dette vinduet, er å hente spillere som er i sesong. Spillere utenfor Skandinavia er i sin sesongoppkjøring og disse vil bruke tid på å komme seg i form, den tiden har ikke FFK. Da er det mer fornuftig å gå ned litt i kvalitet, men få spillere som har gode karakterer, er i fysisk form og vet hva OBOS-ligaen innebærer. Så får de heller ved et senere tilfelle og før oppkjøringen til en ny sesong tenke annerledes. Andre positive moment er at de har hentet spillere med spisskompetanse som kan forandre kampbilder, det har vært stor mangelvare i vår. De har også økt konkurransen på flere posisjoner.

På minussiden så har de ikke hentet den defensive stabilisatoren på midtbanen som vært sårt savnet under vårsesongen.


«Silly Season» lever i hvert fall opp til sitt navn i Fredrikstad.

 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags