Gå til sidens hovedinnhold

Fikk drømmedag på Ullevaal

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag fikk 32 unge fotballspillere fra Østfold oppleve Ullevaal stadion og det norske herrelandslaget på nært hold. Dagen ble avsluttet med norsk triumf over Nord-Irland.

Ungdommene var invitert av OBOS og NFF til «OBOS Drømmedag». Klubbene som deltok var Kråkerøy, Råde, Torp, Greåker, Berg, Rakkestad, Tistedalen og Ås.

Omvisning, quiz og studiobesøk

Dagen startet med omvisning på stadion ledet av landslagsspiller Jan Gunnar Solli som fortalte mange gode historier fra sin lange og innholdsrike karriere. Deretter ble det en tur inn for å teste ut Eurosports TV-studio og hilse på flere kjente TV-fjes. I tillegg var det duket for quiz og andre fotballkonkurranser.

Senere fortsatte det med foredrag fra NFFs Håkon Grøttland, som er fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, samt landslags- og Stabæk-spiller Cathrine Dekkerhus.

Ungdommene fikk også en trerettersmiddag i en av de største losjene på landslagsarenaen. Her stakk Dag Solheim innom med blant andre tidligere landslagsspiller og utenlandsproff Alf Inge Håland. Sistnevnte snakket blant annet om den grusomme skaden Roy Keane påførte ham.

Også tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft tok turen innom. Han fortalte levende og humoristisk om hvordan man kan følge drømmer og nå sine mål, selv om man kommer fra et lite sted som Gursken på Sunnmøre.

Fast innslag

– Vi gjennomfører OBOS Drømmedag ved hver landskamp, og dette er andre gang i løpet av tre år vi har Østfold på besøk. Det var en flott gjeng med ungdommer som representerte sine klubber på en positiv og fin måte. Vi håper de alle fikk litt «input», både på hvordan de selv kan legge grunnlaget for å oppnå sine mål og drømmer, både når det gjelder fotballkarrieren, utdanningen og etter hvert også jakten på egen bolig, sier Eddie Chr Thomas i OBOS.

OBOS drømmedag

Arrangeres på Ullevaal Stadion under hver hjemmekamp med det norske herrelandslaget
Samarbeid mellom OBOS og Norges Fotballforbund (NFF)
32 unge fotballspillere mellom 17 og 19 år fra utvalgt fotballkrets deltar

Kommentarer til denne saken