Her er skuffelsene og overraskelsene i lokalfotballen så langt denne sesongen

Jubel: Lokalfotballen ruller videre. Det har allerede vært mange morsomme stunder for de som elsker breddefotball.

Jubel: Lokalfotballen ruller videre. Det har allerede vært mange morsomme stunder for de som elsker breddefotball. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerBreddefotballen er godt i gang og Fredriksstad Blads satsing på å sende direkte fra utvalgte kamper har vært en dundrende suksess. Seertallene har vært gode og det viser at mange bryr seg. Endelig prates det om breddefotball i byen igjen. De ulike seriene har begynt å sette seg. Hvilke har skuffet og hvilke har imponert av de lokale lagene i de ulike divisjonene?

Kråkerøy og Østsiden har fått en relativt røff start i den nye Regionsligaen (3. divisjon). Begge har fått merke at det er et helt nytt nivå. Der lagene i fjor kunne vinne kamper på halv maskin, må det i år være full mobilisering hver eneste kamp. Det blir en kamp for begge lagene om å etablere seg på nivået.

I 4. divisjon
har tre lag skilt seg ut og samtlige tilhører Fredrikstad-distriktet. Jeg trodde på forhånd dette skulle bli et race mellom FFK og Råde. Begge disse har innfridd og kjemper om opprykket. Det tredje laget og den mest positive overraskelsen er Selbak. De leder serien etter 8 serierunder og har til tider spilt en flott angrepsfotball. Kråkerøy2 har etter en elendig start vunnet tre kamper og klatret over nedrykksstreken. I bunnen virker Trosvik fortapte og det skal nesten et mirakel til for at de skal klare seg i divisjonen. Det er synd for en klubb med så stor og flott ungdomsavdeling.

I 5. divisjon har vi fire bidrag fra Fredrikstad-området. Ingen av dem er med å slåss om opprykket. Torp og Lisleby er plassert midt på tabellen. Begby som var dømt nord og ned før sesongen har overrasket, men det er kort vei til nedrykksplassene. Lervik, en forening som driver bra i ungdomsavdelingen og har også en del unge spillere i A-laget, er parkert på sisteplass. Det er en stor skuffelse og jeg håper at de kommer tilbake utover sesongen.
 

I 6. divisjon avdeling 1 har fem lag skilt seg ut. To av dem er lokale. Gresvik slåss sammen med blant annet Selbak2 om opprykk. En klubb på Gresviks størrelse bør ha ambisjoner om å klatre en eller to divisjoner raskest mulig. Lisleby2 ligger trygt plassert midt på tabellen. Rolvsøy har fått en fryktelig start i samme divisjon og er bare noen poeng over nedrykksstreken. Det ville vært trist for en slik klubb hvis dem rykket ned til 7. divisjon.

I 6. divisjon avdeling 2 virker det som Tune med Raymond Kvisvik og Råde seiler ifra de andre lagene og slåss om opprykket.

Som ventet knuser Skogstrand all motstand i 7. divisjon og mye skal til for at ikke klubben med byens vakreste drakter rykker opp til 6. divisjon. Med all sannsynlighet slår Hvaler følge, de ligger per dags dato på annenplass, og vil bli sterkere utover sesongen.

Tre overraskelser så langt i sesongen:
1. Selbak som satser stort på egne unge spillere leder 4. divisjon og spiller en positiv fotball
2. Gresvik var ikke blant favorittene, men slåss nå om opprykket til 5. divisjon.
3. Begby ligger riktignok på nedre halvdel, men har tatt poeng av topplagene og vist at kapasitet finnes. Et lag jeg nesten ikke trodde skulle ta poeng.

Tre skuffelser så langt i sesongen
1. Torp ligger å vaker i ingenmannsland. Torp var et lag jeg trodde skulle slåss i toppen, men har skuffet ut fra forventningene
2. Rolvsøy ligger kun plassen over nedrykket i 6. divisjon. En klubb som Rolvsøy bør ha et A-lag plassert høyere på tabellen
3. Lervik ligger sist i 5. divisjon. Et lag jeg hadde forventet mye mer av.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags