Isabell Herlovsen ble utvist etter at dommeren hadde blåst av kampen

Marsjordre: Isabell Herlovsen fikk rødt kort etter at kampen var blåst av. (FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix

Marsjordre: Isabell Herlovsen fikk rødt kort etter at kampen var blåst av. (FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

(LSK Kvinner - Zürich 1-0) Den største dramatikken i LSK Kvinners mesterligakamp mot Zürich oppsto etter at dommeren blåste av, da Isabell Herlovsen fikk rødt kort.

DEL

Hun fikk det for å kaste ballen mot en Zürich-spiller etter sluttsignalet. Landslagsspissen hevder at motspilleren først sparket etter henne.

– Selv Zürich-spillerne kom bort etter kampen og sa at det ikke skulle vært rødt kort. Jeg kjenner at jeg er ganske forbannet. Det var en skikkelig tabbe av dommeren, sa Herlovsen, som håper at en klage fra LSKs side kan føre fram.

– Vi kommer nok til å sende inn en rapport, og vi har videobilder av det.

Slik beskrev hun situasjonen for NTB:

– Vi oppfattet at vi fikk et innkast, men så kom Zürich-spilleren løpende mot meg og dyttet litt på meg, og så dyttet jeg tilbake. Så blåste dommeren av. Da jeg skulle ta opp ballen, sparket spilleren mot meg, og da kastet jeg ballen på meg. Så ga dommeren meg rødt kort.

Protester

Russiske Anastasia Pustovoitovas avgjørelse førte til voldsomme protester fra opprørte LSK-spillere, og diskusjonen gikk varmt i flere minutter etter at kampen var over. Gleden over 1-0-seieren ble langt på vei borte i dramaet, og Herlovsen var rød i øynene da hun møtte pressen etterpå.

– Selvsagt er det kjempekjipt. Jeg ble veldig overrasket da hun tok opp det røde kortet, sa hun.

LSK-trener Monica Knudsen så ikke situasjonen.

– Men jeg ble fortalt at Isabell fikk rødt kort. Det var en underlig sak, og flere sa at de synes det var feil. Det må være en mulighet til å følge det opp, sa hun.

Misser

Herlovsen kom til flere store sjanser i kampen, men var ikke heldig med avslutningene.

– Jeg får håpe det sitter bedre i neste kamp, hvis jeg får spille den. Jeg hadde sjanser jeg burde scoret på, men det er også viktig å komme til sjansene, og jeg er fornøyd med det, sa hun til NTB.

– Det var uvant å spille på gress, men jeg synes vi gjennomførte en god kamp. Vi kunne scoret flere mål, men jeg håper dette holder.

Anker kortet

Ifølge både trener Monica Knudsen og sportssjef Simon Mesfin kommer LSK til å appellere utvisningen til det europeiske fotballforbundet (UEFA).

– De har vel ikke tradisjon for å gjøre om røde kort, men vi får se hva som skjer. I tillegg kan man eventuelt ilegge Zürich-spilleren straff i ettertid, sier Mesfin.

Herlovsen ergret seg også over de misbrukte mulighetene.

– I alle fall den jeg fikk rett på beinet fra Mimmi (Löfwenius, skjøt over fra fem meter) burde jeg ha scoret på. Men er vi dyktige med ballen, vinner vi der nede.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags