Gå til sidens hovedinnhold

Gigantisk nedtur for Isabell og Norge

Artikkelen er over 6 år gammel

(Norge - England: 1-2) Isabell Herlovsen og Marita Skammelsrud Lund spilte begge samtlige 90 minutter mot England, men klarte ikke å hindre et frustrerende tap og exit i VM.

Dermed blir det en kjedelig bursdagsfeiring for Fredrikstad-jenta Isabell Herlovsen.

– Jeg sa til jentene at jeg ville sitte på flyet til Vancouver og ikke til Norge på bursdagen min. Sånn ble det ikke. Nå blir det en kjip dag. Jeg er så skuffet at jeg ikke finner ord, sier Herlovsen til VG.

Norge hadde alle tiders sjanse til å ta seg til VMs sluttrunder og sikre OL—tur, men England vendte norsk ledelse til 2—1—seier i mandagens åttedelsfinale. Isabell Herlovsen hadde flere sjanser til å avgjøre kampen i første omgang, men klarte ikke å overliste Englands gode målvakt..

— Det var ikke noe stort engelsk lag. Vi følte oss mye bedre enn England i dag, og det er det som gjør det så fryktelig skuffende. Vi hadde grepet om kampen. Det føles veldig tøft akkurat nå, sier landslagssjef Even Pellerud etter matchen.

Lenge så alt ut til å peke Norges vei i VM, og slik var det i mandagens åttedelsfinale også. I første omgang virket det lenge som det bare var ett lag på banen i Ottawa.

— Vi var gode ganske lenge, og det eneste som manglet var flere mål på de store sjansene våre. Man får gjerne straff hvis man ikke scorer. Vi hadde seks—sju fantastiske sjanser før England hadde sin første. Det er viktig i all sport å utnytte sjansene sine, sa Pellerud.

– Tøft da de scoret

Norge ledet 1—0 etter å ha scoret sitt fjerde dødballmål i VM, men mistet ledelsen da også England scoret på corner.

— Det var tøft da de fikk mål på sin første sjanse, mot spillets gang og den kontrollen vi hadde. Det satte oss litt tilbake mentalt. Vi kom oss for så vidt over det, men etter 2—1—målet begynte vi å se stresset ut.

Pellerud ga sin britiske kollega Mark Sampson skryt for grepene han gjorde i pausen, særlig at han markerte ut Lene Mykjåland som hadde vært veldig dominerende i første omgang.

— Han gjorde gode justeringer i pausen, og det var med på å snu kampen. Lene var veldig god for oss lenge, men det ble mindre rom for henne i annen omgang. Etter at vi kom under var vi ikke dyktige nok til å få kampen inn i vår bane igjen, konstaterte han.

Savnet kapteinen

Selv måtte Pellerud unnvære kaptein Trine Rønning i annen omgang, etter at hun fikk lårproblemer igjen.

— Kampen endret karakter. Da prøvde vi så godt vi kunne å påvirke fra benk, men lyktes ikke helt med det. Kanskje ville det vært lurt å ha Trine utpå der da, sa han.

Han etterlyste bedre støting på målet som avgjorde kampen.

– Vi lå lavt i 4-5-1 da. Det er helt greit, det må man gjøre i perioder, men så kom vi ikke ut for å støte. Vi kan også spørre hvor ofte hun (Lucy Bronze) treffer ballen slik. Hun tok det fram mot oss i dag, dessverre, og det skal hun ha all honnør for, men vi burde vært framme for å støte.

Ikke i dag

Pellerud må etter sitt sjuende sluttspill som Norges landslagssjef for første gang reise hjem uten medalje, og mye tyder på at også OL—plassen forsvant mandag. 61—åringen ville ikke svare om sin framtid mandag.

— Jeg forstår spørsmålet veldig godt, men det er kanskje ikke riktig dag å svare på.

Selv ikke utsikten til et mulig omspill om OL—plass pirret Pellerud mandag.

— Det er i så fall lenge til, og mange kamper skal spilles før det. (ANB—NTB)

Kommentarer til denne saken