Nå håper spissen at hele byen deler hans optimisme.

– Hvor mange tror du det kommer mot Brann? Hadde det ikke vært kult om det hadde blitt fullsatt da? Fredrikstad er jo en skikkelig fotballby. Du merker at det er i ferd med å skje noe nå. Det ligger noe latent der, sier Henrik Kjelsrud Johansen.

LES OGSÅ: Alle losjeboksene er solgt ut

Sulten på mer

Fredriksstad Blad har tatt med den 21 år gamle spissen til en liten strand – et par lange Jon Masalin-utspark fra La Mangas bane G.

– Jo, det har vært en perfekt start for meg. Men det handler om å levere når serien starter også, sier Kjelsrud, eller «Kjell» som lagkompisene kaller ham.

Var ballgutt for Dag

Den 185 centimeter høye spissen har scoret mål i samtlige av FFKs treningskamper til nå, og har med sin fysikk og avslutningsegenskaper allerede gitt fansen troen på at 2015-sesongen kan bli et år med positivt fortegn.

– På pressekonferansen da du ble presentert lovte du å score minimum 15 mål. Angrer du på den uttalelsen?

– Ikke i det hele tatt.

– Så du føler ikke presset?

– Nei, eller det største presset legger jeg alltid på meg selv. Men jeg føler ikke noe spesielt press. Klubben har sagt at de skal rykke opp og da må vi tørre å være litt tøffe i trynet, sier Gjøvik-gutten.

LES OGSÅ: Nå kan du og laget ditt få spille først på kunstgresset

– Visste dere forresten at jeg var ballgutt på Gjøvik stadion i den kampen der Dag Alexander Olsen ble oppdaget? Jeg var 13 år, men husker at han scoret tre mål og herjet.

– Blitt tøffere

Kjelsrud Johansen legger ikke skjul på at fjoråret var brutalt for hans del. Til tross for at han bøttet inn mål på Odds 2. lag, ble det lite spilletid på førstelaget.

– Jeg følte jeg måtte komme meg vekk. Jeg er på et punkt i karrièren nå der det er viktig å få spille regelmessig fotball på et høyest mulig nivå.

– Men selv om det har vært noen tøffe år, føler jeg at jeg har kommet styrket ut av det. Man lærer mye av motgang, sier Kjelsrud Johansen.

– Som en ulv

FFK-trener Håkon Wibe-Lund er full av lovord om sin spiss.

LES OGSÅ: – Det med Zlatan er sterkt overdrevet

– Han er som en sulten ulv inne i motstanderens boks, har treneren tidligere uttalt.

I samme moment røpet han også at Kjelsruds navn har stått på ønskelisten lenge og at han i mange år har fulgt Gjøvik-gutten nøye.

– Hadde du helst sett at det ble en permanent overgang til FFK og ikke et utlån?

– Det var aldri noe tema egentlig, men jeg innrømmer at jeg var litt spent på hvordan det ville bli å komme til en klubb på lån. Men det har gått kjempebra – nesten overraskende bra. Jeg føler meg som en FFK-spiller nå, sier Kjelsrud Johansen som tidligere denne uken måtte la seg snauklippe.

– Helt i orden. Jeg føler meg som 17 år igjen, gliser «Kjell» – FFKs største trussel offensivt.

Se FFKs ferske spillere bli snauklippet her!