Gå til sidens hovedinnhold

Fra FFK-fan til sjef

Blir FFKs nye assistenttrener og sportssjef på Wang

Artikkelen er over 6 år gammel

For 14 år siden var han med å starte Plankehaugen. Nå skal Aleksander Olsen (30) jobbe for klubben han har vært supporter av hele livet: FFK.

Torsdag ble det klart at 30-åringen blir ny sportssjef på Wang Toppidrett. I tillegg går han inn som ny assistenttrener i FFKs trenerteam.

– Jeg kommer til å være på feltet og på kamper som én av tre trenere. Hvordan vi kommer til å fordele arbeidsoppgavene får vi komme tilbake til, sier Olsen. Han har siden 2006 jobbet for Vålerenga – senest i en rolle som utviklingsansvarlig, kombinert med jobben som sportssjef på Wang Oslo.

– Vi er veldig fornøyd med å få Aleksander til oss. Han er bare 30 år, men har erfaringer og jobbet med en rekke gode trenere fra et høyere nivå i Vålerenga. Han er faglig sterk, god med mennesker, og er fra Fredrikstad – som betyr at han har et perfekt utgangspunkt for å ta del i oppbyggingen vi holder på med i FFK, sier Geir Bakken til FFKs hjemmesider.

Fått et godt inntrykk

Olsen sier til Fredriksstad Blad at han gleder seg til å ta fatt nye oppgaver.

– Jeg ser virkelig frem til det. Jeg har pratet mye med både Geir (Bakken) og Håkon (Wibe-Lund) og har fått et godt inntrykk av hvordan det nå jobbes. Samtidig er jeg innforstått med at jeg kommer fra en klubb som har veldig mye ressurser og som er en av landets beste på spillerutvikling.

– Var det et vanskelig valg å forlate Vålerenga?

– Både og. Jeg har hatt ni fantastiske og lærerike år i en av Norges største klubber. Jeg tror ikke det finnes veldig mange bedre skoler å gå. Samtidig føler jeg at jeg har vært såpass lenge i Vålerenga nå at mitt eget potensial snart er brukt opp. Da FFK kom på banen ble det til slutt et lett valg.

– Enda bedre samarbeid

Olsen tar over etter Tom Freddy Aune som fra nyttår starter i jobben som assistenttrener i Sarpsborg 08.
– Vi har byttet ut en bra kar, og fått inn en annen bra kar. Aleksander kjenner Wang godt fra samme posisjon i Oslo. Vi tror også at dette vil bidra til et enda bedre utgangspunkt for samarbeidet mellom oss og FFK, sier toppidrettssjef ved Wang Fredrikstad, Tor Øyvind Ødegård.

Kommentarer til denne saken