Han drømmer om gamledager

Nå er han sjefen. Jørgen Brostrøm var for ung for å spille seniorfotball i Torp, derfor ble han fotball-leder. I dag sesong åpner de mot Sparta.Begge foto: Anton Ligaarden

Nå er han sjefen. Jørgen Brostrøm var for ung for å spille seniorfotball i Torp, derfor ble han fotball-leder. I dag sesong åpner de mot Sparta.Begge foto: Anton Ligaarden

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dagen i dag er en merkedag for Jørgen Brostrøm (27). Det er dagen da Torp serie- åpner mot Sparta.

DEL

I klubbhuset til Torp fortelles historiene fra glansdagene igjen og igjen.

På det meste skal det ha vært mer enn 800 tilskuere på Torps kamper mot lokale rivaler som Selbak og Østsiden, sies det. I dag er det knapt 30 inkludert familie og venner.

Fotball-leder Jørgen Brostrøm erkjenner at interessen for breddefotball i Fredrikstad har vært større, men for ham er denne fredagen en spesiell dag. Torp sesongdebuterer nemlig i 4. divisjon mot Sparta.

Skremmer motstanderne

– Det er fremdeles noe spesielt med Torp, sier han, og utdyper:

– Lokalpatriotismen var nok større tidligere, men vi har som målsetting å være, og er fortsatt, et sentrum for dem som bor på Torp. Og det er nok også et litt spesielt engasjement her; jeg tror mange som møter oss preges litt av dem som står på vollen her og roper.

For liten for seniorfotball

Hans engasjement ble vekket tidlig. En voldsom interesse for fotball, og en fotballkarrière som – ifølge ham selv – besto mer av forsøk på driblinger og tunneler enn noe annet, gjorde at veien til en lederrolle kom naturlig.

– Tidligere formann Finn Smeisen fortalte en gang at grunnen til at han ble leder var at han var blitt så tykk at han følte det var på tide å ta et verv. For meg var det kanskje motsatt; jeg var for liten for seniorfotball, ler Brostrøm.

Distriktets yngste

Med sine 27 år er han trolig distriktets yngste fotball-leder. Det får han spesielt merke på ledersamlingene der alle klubblederne møtes.

– Det er klart at mange av klubbene styres av den eldre garde, men jeg tror egentlig ikke alderen betyr så veldig mye. Har du noe vettugt å si, blir du hørt uansett.

– Og dessuten er jo ikke de andre i ledelsen i Torp så veldig gamle heller, legger han til.
Han sikter til onkel, klubbformann og trener Terje Jonassen, og hans støttespiller på benken og i fotballstyret, Håkon Wernersen.

Treneren lover topp tre

– Vi har ikke mistet noen spillere og har et godt lag. Men målsettingen er å forbli et 4. divisjonslag, svarer Brostrøm på typisk sportssjefvis.
Men i lokalfotballen er lederne altfor sjelden i medias søkelys til å kunne bedrive psykologisk krigføring.

Og når det kommer frem av en Torp-«old boy» at trener Jonassen to dager tidligere hadde lovet torpingene en topp tre-plassering, må også fotball-lederen gi seg.

– Vi slo SFK 3-2 i generalprøven og har bare tapt én kamp i vinter – mot Trosvik. Kenth Børresen har valgt å fortsette, og det sikrer oss 40 mål i året. Vi er gode nok for øvre halvdel, hevder han.

– Mange vil hjelpe

Én av dem som kommer til å se alle kamper i den kommende sesongen, er tidligere formann i Torp, Vidar Lund (60).

Han har hørt alle historiene om klubbens glansdager, og har nok fortalt noen av dem selv. Men alt var ikke bedre før, skal vi tro Lund.

– Det har alltid vært litt spesielt på Torp, og litt av patriotismen er fremdeles her. Mange vil hjelpe klubben og bidra med det de kan, sier han.

For til tross for mindre mediedekning enn de ønsker, færre tilskuere enn de drømmer om og færre ekte lokaloppgjør enn i velmaktsdagene, finnes fremdeles de som svarer at de er torpinger på spørsmål om hvor de kommer fra. Én av dem er Jørgen Brostrøm, fotball-Fredrikstads yngste leder.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags