Østsiden og Selbak cruiset videre i cupen

Lekte seg videre: Selbak tok en komfortabel seier mot Ås i onsdagens cupkamp på Seiersten Stadion i Drøbak.

Lekte seg videre: Selbak tok en komfortabel seier mot Ås i onsdagens cupkamp på Seiersten Stadion i Drøbak.

Artikkelen er over 2 år gammel

Selbak herjet med Ås. Nå håper man å igjen få oppleve en 1. rundefest på Selbak Stadion.

DEL

Skal det skje må Magne Olsens gutter først ta seg forbi neste hinder; 2. kvalifiseringsrunde som spilles 4. april.

Mot Ås onsdag var Selbak overlegne. Laget var riktignok effektive og scoret på to av sine tre første avslutninger på mål. Emil Skåksrud sendte Selbak i ledelsen på det som så ut som var ment som et innlegg.

3 x Siako

Siako Hamadamin doblet deretter ledelsen før Sondre Skulbørstad sørget for gjestenes tredje scoring. Fredrik Thorsteinsen økte til 4–0 før sidebytte. Ås reduserte tidlig i 2. omgang, før Selbak fortsatte sitt målshow. Siako Hamadamin økte til 5–1 før samme mann la på til 6–1 12 minutter før full tid. Kort tid senere satte Sebastian Engsmyhr et verdig punktum med en flott chip fra rundt 20 meter.

– Guttene sto bra opp i 90 minutter og vi fikk dessuten en svar på en del spørsmål. Vi har vært noe rufsete i sesongoppkjøringen og var nok litt usikre på hvor vi sto, oppsummerer Selbak-trener Magne Olsen.

Både han og trenerkollega Jon Morten Skåksrud fikk se igjen mye av det laget har trent på i vinter.

– Sånn sett var det en positiv match, sier Olsen som mener det må være minst 10 år siden sist Selbak var i første ordinære cuprunde.

- Cupen er bonuskamper for oss. Det er en fin anledning til å senke skuldrene litt og nyte øyeblikket, sier Selbak-treneren.

(+) Kampen ble vist direkte på f-b.no - her kan du se den i opptak

Skapte massevis av sjanser

Østsiden fikk en enkel reise mot Ski. Tor Arild Haddals elever skaffet seg en tomålsledelse.

– Jeg følte likevel at vi ikke var helt der vi skulle være de første 45 minuttene. I 2. omgang derimot løfter vi oss og har egentlig full kontroll på oppgjøret. Vi kunne fort vunnet med større sifre også, og dersom jeg skal trekke frem noe negativt må det være at vi ikke er effektive nok. Kanskje må vi ha flere avslutningstreninger, smiler Haddal lurt.

Christoffer Skårn tegnet seg for to scoringer, det samme gjorde Mats Olavesen, mens Østsidens siste mål ble satt inn av Markus Cham.

– Fint å få i gang de to spissene på topp, og også bra at Mats scorer to mål som offensiv midtbanespiller, sier Haddal.

Nå skal Østsiden trene godt i påsken før man gjør seg klar til 2. kvalifiseringsrunde i cupen.

Råde var ille ute

I Halden havnet Råde under med 1–0 mot hjemmesterke Tistedalen. Laget, som spiller i 4. divisjon vant hele 9 av 13 hjemmekamper i fjor. Mot slutten presset Råde hardt for utligning og fikk belønning i det kampuret passerte 90 spilte minutter. Christian Magnussen var målscorer.

I ekstraomgangene var Råde det beste laget og ledet 1–3 før 1. ekstraomgang var over. Begge scoringene signert Knut Simon Johannessen. Flere mål ble det ikke og dermed er også Råde videre til 2. kvalifiseringsrunde.

Borgar tapte på Jeløya

Borgar måtte se seg slått 3–0 i bortemøte med Sprint/Jeløy. Hjemmelaget tok ledelsen rett før sidebytte, før Alban Ramadani sørget for 2–0 drøyt ti minutter ut i 2. omgang. Vertenes tredje mål kom på en kontring på overtid etter at Borgar sendte opp målvakt Lars Brudalen på en corner.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken