Kråkerøy utrolig nære å kopiere cupbragden fra 1974

Artikkelen er over 3 år gammel

(Kråkerøy - Vålerenga 2 - 2 (2-3 etter straffer) Det er 43 år siden Kråkerøy og Vålerenga sist møttes i andre runde i cupen. Dagens Kråkerøy lag hadde tydelig bestemt seg for å ikke være noe dårligere enn sine forgjengere, og fulgte gjestene fra hovedstaden i 120 minutter. Til slutt måtte de gi tapt på straffesparkkonkurranse.

DEL

Så nære, så nære

Det var duket for cupfest på Fredrikstad Stadion, og sola skinte over de 2162 tilskuerne som fikk seg et Kråkerøy-lag som gikk hardt mot eliteserielaget fra Oslo. Etter en corner vant Eirik Laabak en duell i VIFs sekstenmeter, og ballen havnet hos Anders Holberg som fikk en fet sjanse til å sende vertene i føringen, men ballen reddes på streken.

Deretter tok bortelaget over banespillet, før tidligere FFK-spiller Henrik Kjelsrud Johansen headet Vålerenga i ledelsen.

Det tar ikke mange minuttene før gjestene doblet sin ledelse. Etter mye klabb og babb i feltet får Ghayas Zahid tid nok til å avfyre et relativt svakt skudd som sniker seg ned i høyre hjørne.

Etter et innlegg fra høyre kant får midtstopper Martin Stafseng utføre et særdeles uortodoks brassespark som smeller i tverliggeren. Det er et under at Kråkerøy står med null mål etter første omgang.

-Vi hadde mange store sjanser, så hadde ikke vært for keeperen dems burde vi ledet 2-0 til pause, mente Kråkerøy-backen Sivert Thorsen.

Comeback

Andre omgang startet med et smell. KIL-trener Jon Hermansen trakk en kanin i form av Tobias Faye Knudsen ut av hatten.  Kun et halv minutt ut i omgangen åpnet han VIF-forsvaret med en lekker pasning. Der ventet Oliver Alphonso som satt ballen kontrollert i hjørnet. 

Deretter tok Vålerenga igjen over kontrollen i kampen, men maktet ikke å score. Kråkerøy jobbet som galeislaver, med hjertet utenpå drakten. Til slutt fikk de lønn for strevet. Et kvarter før slutt raget Sivert Thorsen høyere enn alle andre og stanget Kråkerøy tilbake i kampen.

-Det var utrolig deilig. Hele stadion kollapser, og det var trøkk som f! Helt nydelig, mente målscoreren selv.

Det siste kvarteret ble bare en kamp om å overleve for vertene, som fortsatte sitt heroiske spill. Når dommeren blåste av for full tid gikk arbeidsklasseheltene av banen til stående applaus fra hjemmefansen.

Skadedrama

Første ekstraomgang ble satt igang, og nå begynte krampene å komme for flere av KIL-spillerene som likevel ikke ga seg. Etter en tøff duell ble Faye Knudsen skadet. Det så mørkt ut for Kråkerøy som hadde brukt alle byttene sine, men unggutten fikk teipet sammen ankelen.

Utrolige sluttminutter

I andre ekstraomgang fikk Vålerenga en tilsynelatende billig straffe etter at ballen spratt opp i hånda på en Kråkerøy-forsvarer.

-Den straffa der er helt på bærtur. Det virket som om alt gikk i deres favør, mente Sivert Thorsen, som ble støttet av keeper Marius Svendsen.

-Det er vanskelig å se, men det ser ut som den treffer hånda, men ikke på den ulovlige måten som dommeren mente, utfylte Svendsen.

Hjemmefansen holdt pusten mens Vålerengas beste spiller for dagen Ghayas Zahid gikk mot krittmerket. I mål stod den kommende helten Marius Svendsen, som psyket ut VIFs 10'er, og reddet straffen til fansen ekstase.

-Det var euforisk. Det gikk en kule varmt, blodet brusa og jeg så stjerner, lo keeper-helten.

Hjemmelaget holdt ut de resterende minuttene, i et voldsomt nervedrama for supporterne.

Røyk på straffer

I straffekonkurransen presterte Marius Svendsen å varte opp med ytterligere to strafferedningen, men det holdt ikke for Kråkerøy som med se seg slått 2-3 i straffekonkurransen.

-Surt å tape på straffer, men det er moro å være såpass jevngode mot 'Enga som har enorm historie, og er Norges største klubb etter min mening, forklarte Thorsen.

-Jeg er utrolig stolt av laginnsatsen, moralen og alt mulig. Jeg gir meg enda over for de gutta her, og de meterene og duellene de legger ned, sa straffekongen Svendsen.

Historisk

Dermed er Kråkerøys cupeventyr over for denne gang, men denne kampen vil utvilsomt gå inn i historiebøkene som en av de største bragdene i klubbens historie. Nå er det vel kun seieren mot Vålerenga i 1974 som står høyere?

-Det er nesten det eneste den gamle garden snakker om, så det hadde vært moro å ta knekken på dem. Uansett er dette en opplevelse vi tar med oss resten av livet, avsluttet Svendsen.

Kråkerøy - Vålerenga 2 - 2 (2 - 3 etter straffer)

NM 2.runde

Fredrikstad Stadion, Tilskuertall: 2162

Kråkerøys lag:

Torvald Bertelsen, Martin Stafseng, Jørgen Hansen, Anders Holberg (Tobias Faye Knudsen fra 45.min), Andreas Nygaard (Jørgen Magnussen fra 88.min), Vetle Nilsen, Aleksander Syversen, Marius Svendsen, Sivert Thorsen, Oliver Alphonso (Ayoub Swaray fra 61.min), Eirik Laabak

Mål:

0-1 Henrik Kjelsrud Johansen 28.min

0-2 Ghayas Zahid 31.min

1-2 Oliver Alphonso 46.min

2-2 Sivert Thorsen 74.min

Gule kort:

Kråkerøy: Eirik Laabak, Tobias Faye Knudsen, Sivert Thorsen, Andreas Nygaard

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken